Canon kondigt EOS 6D aan

4,009 keer bekeken

Canon EOS 6D
Canon heeft vandaag een nieuwe DSLR camera onthuld, de EOS 6D. Het nieuwe model heeft veel van de EOS 5D Mark III functies, in een meer compactere body.

Net als de 5D Mark III is de EOS 6D een full-frame camera, met een CMOS-censor zo groot als een 35mm film frame. De 6D beschikt over iets minder megapixels (20,2 ten opzicht van 22,3), maar dit verschil zal je niet zo snel zien. Ook zit de DIGIC 5 + beeldprocessor erin, waarmee je snelle continu-opnamen kunt maken tot 4,5 beelden per seconde.

Wi-Fi en GPS

Wat de 6D onderscheidt van andere Canon EOS camera’s is de toevoeging van ingebouwde Wi-Fi en GPS. De Wi-Fi (802.11n) maakt het mogelijk om foto’s direct te delen met andere apparaten, cloud opslag of sociale netwerken. Wat de Wi-Fi toevoeging echt leukt maakt, is de mogelijkheid om via een Android of iOS app de 6D vanaf afstand te bedienen.

De EOS 6D maakt gebruik van SD-kaart opslag, heeft een zoeker van 3 inch diagonaal, 11 punts AF-systeem en een ISO bereik van 100 tot 25,600 (uit te breiden tot 102,400). Er zit geen uitklapbaar scherm op zoals bij de 60D en ook zit er geen ingebouwde flitser in.

Uiteraard kun je met de 6D ook video opnemen, met een resolutie van 1080p met 30 frames per seconde of 720p tot 60fps. Voor foto’s heeft de 6D een HDR (High Dynamic Range)-modus, die drie verschillende belichtingen van hetzelfde shot kan combineren tot één foto, waardoor je nog meer details en kleur kunt zien.

Prijs en beschikbaarheid

De EOS 6D zal naar verwachting in december op de markt komen voor een prijs van 2.099 dollar (alleen body). De EOS 6D samen met Canons EF 24-105mm f/4L IS USM zoom lens zal voor 2.899 dollar over de toonbank gaan.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 1 keer gestemd, gemiddeld 5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld