Canon EF 135mm f/2L USM Review

12,623 keer bekeken

Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens

Hij is zeer scherp, hij is heel snel, zeer goed gebouwd en het is een van de minst dure L-lenzen die Canon maakt. Het is de hoog aangeschreven Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens. Als 135mm de brandpuntsafstand is die je nodig hebt, dan zul je niet teleurgesteld worden door de Canon EF 135mm f/2.0 L USM Lens.

Beeldscherpte

De Canon EF 135mm f/2.0 L USM Lens staat bekend om de beeldscherpte. Meer in het bijzonder heeft de 135 L een behoorlijke scherpte op f/2.0, met een scherpte te verhogen tot een indrukwekkende f/2.8. Bijzonder indrukwekkend is de hoek scherpte van deze lens, waarmee het de meeste zoomlenzen achter zich laat.

Diafragma

De f/2.0 diafragma is extreem snel voor deze brandpuntsafstand. Dit is de één na langste brandpuntsafstand Canon EF lens die wordt vervaardigd met een opening breder dan f/2.8. Om deze reden is deze lens zeer geschikt voor indoor actie sportfotografie.

Focus

De Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens focust snel en accuraat, zelfs bij weinig licht - een andere belangrijke eigenschap voor een indoor sport-actie lens. Draai de USM (Ultrasonic Motor) rustig en m.b.v. FTM (Full Time Manual) kun je snel scherpstellen. Een focus eindschakelaar wordt verstrekt. Handmatige scherpstelling is gemakkelijk met een glad en mooi-en kleinbedrijf focusring. Focussen is intern - de 135 f / 2 is niet uit te breiden en ook het 72mm voorste element draait niet tijdens het scherpstellen.

Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens

Met een kortste instelafstand van 3 ‘(.9 m), heeft de 135 L een niet-slecht-voor-een-vaste-brandpuntsafstand-lens vergroting capaciteit van ,19 x. Dit objectief zal niet worden verward met een macro lens, maar zal geen problemen hebben met de meeste toepassingen waar het geschikt voor is. Het toevoegen van een 12mm Extension Tube verhoogt de maximale vergroting tot ,29 x en de toevoeging van een 25mm Extension Tube levert een ,41 x vergroting.

Conclusie

Zoals alle Canon L-serie lenzen, is de Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens van zeer goede kwaliteit. De Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens maakt een prima indoor sport-lens. Ook voor portretfotografie is deze lens zeer geschikt. Al met al is de Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens is een zeer hoog aangeschreven lens. Als een 135mm vaste brandpuntsafstand lens is wat je nodig hebt, is de Canon EF 135mm f/2.0 L USM lens zeker aan te raden.

null Pluspunten

- Beeldscherpte
- Contrast
- Snelheid

null Minpunten

- Relatief duur

Meer ervaringen kun je lezen op Testfreaks.

Tags: , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 3 keer gestemd, gemiddeld 3.67 sterren)
Loading ... Loading ...

1 Reactie

  1. Omar
     schreef:
    25 Januari 2010, 13:51

    Waar kun je hem bestellen?


Reageer

Audio & beeld