Samsung Diva Folder S5150 Review

14,448 keer bekeken

Samsung Diva Folder S5150

Eind vorig jaar presenteerde Samsung de Diva Collection 2010. De collectie, bestaande uit de Diva en Diva Folder, richt zich speciaal op stijlvolle diva’s en moderne fashionista’s. In deze review bespreken wij de Samsung Diva Folder S5150, een echte Ladyphone qua looks en specificaties.

Design

De Diva Folder is voorzien van een prachtig design. De clamshell gsm heeft een glanzend zilveren 3d ruitpatroon behuizing aan zowel de voor- als achterkant. Daarnaast heeft het een speciaal verborgen ‘Glittering LED’-display dat alleen zichtbaar is wanneer je bijvoorbeeld een bericht of oproep ontvangt. Zo kun je voor het versturen en ontvangen van een bericht of oproep verschillende animaties kiezen die zich dan op het externe LED display afspelen en hierbij is het ook mogelijk je eigen ‘Dot box’ te creeëren.

Aan de binnenkant is de Diva Folder zwart gekleurd en vind je een 2,2-inch beeldscherm met QVGA resolutie. De beeldkwaliteit hiervan is zeer aangenaam dankzij de 16 miljoen kleurondersteuning. Het Alfanumerieke-toetsenbord is voorzien van grote knoppen en is eenvoudig te bedienen.

Camera

Samsung heeft dit toestel voorzien van een 3,2 megapixel camera. Helaas ontbreekt er een flitser, maar biedt wel een Nachtmodus en tal van andere features als gezichtsherkenning, beeldstabilisatie, Blinkshot en Smileshot. Daarnaast is het mogelijk om de foto’s te bewerken met speciaal voor vrouwen ontwikkelde effecten als Beauty Effect en Lomo Effect. Naast het maken van foto’s is het ook mogelijk om met de Diva Folder video’s op te nemen in een redelijke QVGA kwaliteit.

Samsung Diva Folder S5150

Geheugen en connectiviteit

De Samsung Diva Folder heeft 40 MB intern geheugen en heeft daarnaast de mogelijkheid voor het plaatsen van een geheugenkaart. Er bevindt zich een microSD-slot onder de batterij en je kunt tot maximaal 8 GB in de telefoon stoppen. Je kunt de telefoon met je PC verbinden via een USB aansluiting aan de zijkant en hierbij gebruikmaken van de meegeleverde PC Studio software. Verder ondersteunt de telefoon GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken en kun je internetten via EDGE of GPRS. Daarnaast is de Diva Folder voorzien van Bluetooth en WiFi.

Multimedia

Je kunt op de telefoon zowel audio (mp3, wav, eaac+ en wmv) als video (mp4, h.263, h.264) bestanden openen. Helaas ontbreekt er een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Verder is er een ingebouwde FM radio en Voicerecorder. Ook is het mogelijk om te E-mailen en naar sociale netwerken als Facebook en MySpace te gaan.

Ladyphone

Dat de Diva Folder een echte ladyphone is blijkt niet alleen uit het uiterlijk. Naast de al eerder genoemde speciale foto effecten als Beauty Effect en Lomo Effect heeft Samsung een aantal bijzondere functies ontwikkeld speciaal voor vrouwen. Zo zijn er de ‘SOS Message’ en ‘Fake Call’ functies waarmee je uit ongemakkelijke situaties kunt vluchten. Ben je je Diva Folder kwijtgeraakt, dan kun je deze met uTrack weer terugvinden.

Conclusie

De Diva Folder S5150 moet het vooral van het uiterlijk hebben. De specificaties zijn niet wereldschokkend, maar zijn op orde en het toestel is eenvoudig in gebruik. Voor veel vrouwen zal dit precies voldoende zijn. Geen touchscreen dat onhandig te bedienen is met lange nagels of andere ingewikkelde specificaties, maar een degelijk en simpel toestel dat er stijlvol uitziet.

null Pluspunten

- Stijlvol
- Extern LED-display
- Makkelijk te bedienen
- Goedkoop

null Minpunten

- Geen flitser en koptelefoonaansluiting
- Wel erg basic

De Samsung Diva Folder S5150 bestellen.

Tags: , , , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 1 keer gestemd, gemiddeld 5 sterren)
Loading ... Loading ...

3 Reacties

 1. Claudia
   schreef:
  6 Mei 2010, 7:02

  Leuke telefoon vind ik. Kan ik er ook mee Twitteren?

 2.  schreef:
  18 September 2012, 11:45

  Kunt uw mij de handleiding sturen van de samsong S5150 Mijn dochter waar ik hem van heb gekregen had dat er niet meer bij.
  Dan kan ik hem gaan gebruiken.
  In afwachting.
  Met vriendelijke groeten,
  Geertruida.

 3. c witjes
   schreef:
  18 December 2013, 17:34

  wil graag een nieuwe samsung zilver s5150 kopen weet u waar ik die nog kan kopen


Reageer

Audio & beeld