Uniek met Microsoft Surface tablet

3,968 keer bekeken

Microsoft Surface

De Surface tablet is een verkleinde versie van de vorige tablets. Makkelijk draagbaar voor op reis. De Surface tablet beschikt over een USB 2.0-poort. Indien je er behoefte aan hebt, kun je er een USB 3.0 poort van maken. De schuine randen van de Surface tablet geven het apparaat een unieke uitstraling.

Twee uitvoeringen

De Surface tablet komt in twee uitvoeringen:

  • De standaard Surface, met een processor op basis van de ARM-architectuur en voorzien van Windows RT, de versie van Windows 8 voor ARM-gebaseerde tablets.
  • De Surface Pro, met een Intel Ivy Bridge processor en een volledige versie van Windows 8.

Surface

De normale Surface draait op een 1,4 Ghz Nvidia Tegra 3 en de Windows RT. De Windows RT is een aangepaste versie van Windows 8. Het biedt echter alleen de metro-interface. Je hebt met deze surface de keuze aan opslagcapaciteit uit 32GB en 64GB. Het scherm biedt 720P resolutie en usb 2-aansluiting op dit model. De accu is met 31,5 Wh ook minder krachtig dan die van de Pro.

Surface Pro

Surface Pro

Surface Pro is 903 gram zwaar en moet gezien worden als een desktop-vervanger. Deze Pro-versie kan op een volledige versie van Windows 8 worden gedraaid, welke tevens worden geleverd met Microsoft Office 15. De Pro-versie beschikt dan ook over een stevige Intel i5 Ivy Bridge processor. Als opslag heb je de keuze uit 32GB, 64GB en 128GB. Het scherm biedt een 1080p-resolutie en de tablet-pc beschikt zelfs over een usb 3.0-aansluiting en een micro SD-kaartlezer. De accu is 42 Wh. Op de Surface Pro kan een extern scherm worden aangesloten met behulp van een MiniDisplay-poort.

Digitale fotolijst

Het optisch gebonden scherm van de Microsoft Surface tablet is speciaal ontworpen voor het gebruik van Surface’s. Dit unieke ontwerp maakt dat de Surface ook als een digitale fotolijst kan fungeren. Met de Microsoft Surface tablet heb je toegang tot een breed scala aan Windows apps- de Xbox.

Verbeterd beeld

De nieuwe Surface tablet deelt dezelfde ontwerpprincipes als de reguliere Surface tablet. Het heeft echter een andere dimensie door het verbeterde beeld en werkt energie besparend. Daarnaast beschikt deze nieuwe Surface tablet ook over een dubbele Wi-Fi antenne.

Dankzij het dunne scherm, is de afstand tussen de pixel en de pen niet zo groot. Je kunt hierdoor makkelijk achterhalen waar de ‘inkt’ precies naar toegaat. Je nota’s kun je op een heel eenvoudige manier met deze digitale inkt maken. Het voordeel daarbij is dat de pagina niet beweegt bij het schrijven en het verplaatsen van de pen. Zeer uniek en makkelijk voor de gebruikers!

Aanraakgevoelige schermen

De tablets zijn voorzien van een aanraakgevoelige breedbeeldscherm van 10,6-inch met een 16:9 beeldverhouding. De ingebouwde standaard maakt dat de tablets makkelijk rechtop kunnen worden gezet.

Volledig Multi-touch toetsenbord

De nieuwe Microsoft Surface tablet heeft een volledig Multi-touch toetsenbord. Blindtypen is ook mogelijk dankzij de knoppen aan de weerszijde van de touchpad.

Overeenkomsten tussen de Surface als de Surface Pro

Zowel de Surface als de Surface Pro hebben camera’s aan voor en achterzijde. Beiden zijn voorzien van stereo-geluid. Op de standaard Surface is er een MicroSD-slot voor geheugenuitbreiding en de Surface Pro heeft een MicroSDXC-sleuf. Verder hebben alle Surface-tablets een USB 2.0-poort. De Surface Pro heeft er zelfs één die aan de USB 3.0-standaard voldoet.

Tags: , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld