Lancering langverwachte iPad mini lijkt een kwestie van weken

4,014 keer bekeken

iPad mini

Apple houdt gewoontegetrouw de lippen stijf op elkaar als het gaat om productupdates. Toch weten een aantal betrouwbare bronnen altijd wel een redelijk inzicht te geven in datgene wat Apple voor zijn honderden miljoenen gebruikers en fans in petto heeft.

Door de minieme lekken uit het Apple-bastion te combineren met de informatie uit de Chinese fabrieken die al maanden voordat de gadgets worden gelanceerd de productie moeten voorbereiden, valt steeds een vrij accuraat beeld te creƫren. Al kan Apple altijd met verassingen komen. De analisten zijn sinds kort enorm consistent over de aanstaande introductie van de iPad mini en durven de geruchten ook aan te vullen met specificaties. Voldoende redenen om ook op deze plek aandacht aan te besteden.

Aanval op bestaande tablets

Allereerst werpt de vraag zich op of de consument op een iPad mini zit te wachten. Dat lijkt zeker het geval te zijn. Sinds de introductie van de iPad hebben veel andere producenten met voordelig geprijsde tablets een flink aandeel van de markt weten te veroveren. De iPad mini kan daarom worden gezien als een aanval op tablets als de populaire Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire. Als de geruchten kloppen dat de iPad mini slechts $200 - $300 gaat kosten en een overtuigend betere functionaliteit dan de concurrentie biedt, dan kan Apple zijn hegemonie op de tabletmarkt in een klap vergroten en consolideren.

Functionaliteit iPad Mini

Alles wijst op een volwaardige iPad met een dikte van slechts 7,2 mm, een formaat van 200 x 135 mm en een geschat gewicht van 265 gram. Geschikt voor alle Apps, internetgebruik en games, met de kanttekening dat het kleinere toetsenbord niet uitnodigt tot het schrijven van lange teksten. Natuurlijk zal de iPad mini een camera krijgen en er wordt gesproken over LTE connectiviteit op sommige modellen.

We moeten nog even afwachten, maar alles wijst erop dat Apple op 12 september komt met een killer gadget dat wel eens de belangrijkste productlancering van het concern zou kunnen zijn.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld