Microsoft onthult nieuw logo

5,461 keer bekeken


Software ontwikkelaar Microsoft heeft donderdagochtend, Amerikaanse tijd, haar nieuwe logo onthuld. Het is 25 jaar geleden dat Microsoft haar logo voor het laatst heeft aangepast. Het nieuwe logo is al te zien op Microsoft.com en zal de komende tijd verder uitgerold worden.

De nieuwe versie van het logo bestaat uit twee componenten, een beeldmerk en de naam Microsoft in het lettertype Segoe. De letters ‘f’ en ‘t’ vormen samen een ligatuur, een teken dat gevormd is door twee of meer lettervormen in één vorm. Het beeldmerk bestaat uit een vierkant symbool met een rood, groen, blauw en oranje vak, wat we natuurlijk kennen van het Windows logo. De verschillende kleuren duiden op de diverse programma’s van Microsoft.

Hieronder zie je een overzicht van het Microsoft logo door de jaren heen:

Microsoft logo geschiedenis

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 1 keer gestemd, gemiddeld 5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld