Toshiba Canvio Advance 2TB Externe Harde Schijf Review

6,073 keer bekeken


Onlangs heeft Toshiba haar assortiment van draagbare Canvio-harde schijven vernieuwd met de Canvio Premium-, Advance- en Basic-modellen met capaciteiten tot 3 TB met HDD’s met Toshiba’s 1TB plateau-technologie. In deze review kijken we naar de Canvio Advance 2TB.

De Canvio Premium- en Advance-reeksen hebben aandrijfcapaciteiten van 1TB, 2TB en 3TB, terwijl de Basic-modellen leverbaar zijn in 500 GB, 1 TB en 2 TB. Door gebruik te maken van Toshiba’s 1TB plateau-technologie zijn de drives slanker dan de vorige modellen, zo heeft de 2TB Advance die we ter beoordeling hebben een 14 mm profiel, zo’n 5,5 mm dunner dan de vorige versies. Alle drive-ranges gebruiken een standaard USB 3.0-interface.

Specificaties

Bruikbare capaciteiten: 2TB
Harde schijf: Toshiba MQ04UBB200
Interface: USB 3.0
Vormfactor: extern
Afmetingen: 78 x 109 x 14 mm
Gewicht: 149 gram

De Advance is beschikbaar in vier hoogglansafwerkingen; zwart, wit, blauw en rood. Om ze er zo vers uit te laten zien als op de dag dat je de doos opende, heb je een microvezeldoek in de buurt nodig, want deze glanzende afwerkingen zijn echte vingerafdrukmagneten.

Met behulp van het CrystalMarkInfo-hulpprogramma wordt de schijf binnen de behuizing van de Advance herkend als een Toshiba MQ04UBD200 van 2TB, met behulp van twee 1TB platters met een spilsnelheid van 5.400 rpm.

Over het algemeen presteerde de schijf goed als het ging om het omgaan met onze bestandsoverdrachten. Voordat we de Advance konden gebruiken moesten we echter wel eerst een partitie aanmaken op de schijf, dus het was helaas geen plug & play. Daar over gesproken: de meegeleverde USB 3.0-kabel had wat langer mogen zijn voor gebruik op een PC.

Conclusie

Er mogen misschien snellere externe HDD’s op de markt zijn, maar de Advance is kleiner en lichter dan een hoop andere. En aangezien externe HDD’s vooral gemaakt zijn om ergens mee naartoe te nemen, zijn dat belangrijke eigenschappen. Bovendien is de Advance sneller dan de Premium. Kortom, de Toshiba Canvio Advance 2TB is een goede performer met een grote capaciteit in een makkelijk broekzakformaat. Stop het in je laptop- of cameratas en je gaat er een hoop plezier van hebben.

null Pluspunten
- 1TB plateau-technologie.
- Goede lees- / schrijfsnelheden
- Compact en strak design
- Redelijke prijs

null Minpunten
- De meegeleverde USB 3.0-kabel is aan de korte kant
- Er zijn snellere externe harde schijven

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen van de Toshiba Canvio Advance zijn €64,99 (1TB), €89,99 (2TB) en €109,99 (3TB) en zijn beschikbaar in de kleuren rood, wit, zwart en blauw.

Tags: , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld