De high-tech auto’s van het afgelopen jaar

5,282 keer bekeken

Ook 2017 was weer een jaar waarin auto’s steeds slimmer en innovatiever werden. Hierbij een overzicht van de vijf meeste high-tech personenauto’s die in 2017 zijn verschenen.

Tesla model S

Tesla model S 2017

Uiteraard hoort Tesla met zijn zelfbesturende wagen op deze lijst thuis. Het is op dit moment nog wachten op toestemming van enkele autoriteiten, voordat deze auto daadwerkelijk als een zelfbesturende auto de weg op mag. De hardware van de autopilot is door verbetering nu wel een enhanced autopilot geworden. De Tesla S heeft nu opties zoals automatische baanverandering, zelfparkeren en automatische snelheidsaanpassing. Deze Tesla is voorzien een 17 inch touchscreen waarmee je de navigatie, media, temperatuur en telefoon mee kan aflezen. De Tesla S P100D kan 507 kilometer rijden zonder op te laden en haalt de 96 km/u in 2,4 seconden.

BMW 5 serie sedans

BMW 5 serie 2017

Met de BMW 530i en de 540i heeft BMW keuze uit twee verschillende modellen. De 530i met 248 pk haalt 96 km/u in 6 seconden. De 540i haalt een vermogen van 335 pk. Deze modellen zitten vol met de nieuwste technische innovaties, zoals een dynamische cruise control. Tijdens drukke verkeerssituaties zorgt dit bij een snelheid tussen de 30 en 96 km/u voor automatische navigatie. Ook is deze BMW 5 voorzien van Active Lane Keeping Assistent. Bij het wisselen van baan tussen snelheden van 64 en 209 km/u wordt een waarschuwingssysteem actief. De BMW 5 is tevens voorzien van een 10,25 inch touchscreen, die ook via handgebaren bediend kan worden. Een display zorgt voor informatie over de route en mogelijke gevaren op de weg.

BMW 7 serie

BMW 7 serie 2017

Ook de BMW 7 series zijn uitgerust met de nieuwste innovaties. Zo heeft het instapmodel, de 740i een 3.0 liter inline 6 turbomotor, met een vermogen van 320 pk. Ook de BMW 7 heeft een infotainment systeem, welke door handgebaren bediend kan worden, zowel voor- als achterin de auto en ook hier waarschuwt een display voor eventueel aankomende problemen op de weg. Met de display in je sleutelhanger kan je de auto oproepen om naar je toe te komen.

Audi A4

Audi A4 2017

Deze Audi kan tot snelheden van 64 km/u door middel van de adaptieve cruise control de besturing volledig overnemen. Alle meetinstrumenten van de auto zijn af te lezen van de 12,3 inch touchscreen, door middel van een keuze voor het lezen van traditionele informatie of gebruik maken van het infotainment systeem. Ook is het dashboard voorzien van nog een 8.3 inch infotainment scherm. De Audi A4 is te koop vanaf € 31.000,-

Volvo S90

Volvo S90 2017

De Volvo S90 heeft een feature die zelfs grote dieren op de weg kan detecteren en je helpt op de weg te blijven. Er is een keuze uit diverse 2.0 liter motoren met vermogens tussen de 250 en 260 pk’s. Voordat je de auto instapt, kan je op afstand reeds je airconditioning of verwarming aanzetten. Overigens staat dit model van Volvo ook te koop als occasion.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld