Soorten elektrische sigarettenmachines

8,667 keer bekeken

Door de hoge prijs van een pakje sigaretten gaan rokers steeds vaker zelf hun sigaretten maken. Bij het kopen van een elektrische sigarettenmachine kan je daarbij kiezen uit meerdere soorten. In deze blog kijken we naar een aantal van die sigarettenmachines.

Nog een keer de voordelen van zelf sigaretten maken op een rijtje

Zelf sigaretten maken brengt een aantal voordelen met zich mee. Om te beginnen is het goed voor je portemonnee. Na een eenmalige investering ga je per sigaret geld besparen. Dit komt onder andere doordat je de tabak groot (want per blik) inkoopt en geen accijnzen meer betaalt. Zo bespaar je op jaarbasis best wat geld. Een tweede voordeel is dat mensen die hun sigaretten in het buitenland kochten, en hiervoor moesten reizen, dit probleem nu niet meer hebben. Met een elektrische sigarettenmachine bespaar je jezelf de moeite en kosten van een reis doordat je thuis heel eenvoudig zelf je sigaretten kan maken.

Verschillende modellen: de trio-hulzenstopper

Bij het zelf maken van sigaretten heb je naast een elektrische sigarettenmachine ook losse hulzen en tabak nodig. Voor wie de sigaretten met meer dan één per keer wil maken, zijn er twee soorten ‘hulzenstoppers’. Zo kan je met de Trio elektrische hulzenstopper drie sigaretten per keer maken. Deze machine is zeer eenvoudig te bedienen en vult drie sigaretten per keer. Dit scheelt je tijd en de afwerking van de sigaretten is best goed. Een vaak genoemd nadeel is dat je wel even moet oefenen voordat je handig met deze Trio Elektrische Hulzenstopper overweg kunt. Ook moet je hiervoor wel een bedrag van rond de 70 euro investeren. Dat gaat niet op voor de Cigarette Injector Double Tube. Deze is aanzienlijk goedkoper, maar dan produceer je ‘maar’ twee sigaretten per keer en je hebt voor de lagere prijs ook minder kwaliteit.

Een elektrische sigarettenmachine die één sigaret per keer maakt

De meest bekende sigarettenmachines zijn toch wel de elektrische- en handmatige modellen die één sigaret per keer maken. Ook hier kan je kiezen tussen goedkoop en klein of duurder en grootser. De kleine hulzenvullers hebben vaak de vorm van een nietapparaat en zijn ook even eenvoudig te bedienen zonder dat ze stroom nodig hebben. Handig dus voor op reis. Wel ben je meer tijd kwijt per sigaret en als je van plan bent grote aantallen sigaretten te maken dan is een grotere machine, zoals bijvoorbeeld de Zorr Powermatic, zeker aan te raden. Een vaak genoemd voordeel van dit model is dat de kwaliteit van de sigaretten erg hoog is ten opzichte van de machines die meerdere sigaretten per keer maken. Dat kan dus een goede reden zijn om voor deze elektrische sigarettenmachine te kiezen.

Zelf sigaretten maken

Je bespaart dus altijd geld met een sigarettenmachine en elke soort brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee.

Bron: sigarettenmakenshop.nl

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld