Shisha pen

5,829 keer bekeken

Heb je wel eens gehoord van de Shisha Pen? Dit is vooral in Nederland een soort van elektronische sigaret die momenteel erg in ‘trek’ is. Je kunt een shisha pen tegenwoordig ook op meerdere plaatsen in Nederland kopen. De pen werkt met een cartridge en een batterij.

Het goede nieuws is: deze elektronische sigaret bevat géén schadelijke stoffen! Stoffen die voorkomen in tabak zoals teer, koolmonoxide en nicotine inhaleer je dus niet. We kunnen dus wel stellen dat de Shisha Pen de gezondste manier van roken is. Deze pennen zijn direct geactiveerd wanneer je een hijsje neemt. Je kunt dus overal en op elk moment er gebruik van maken. Je kunt kiezen uit legio smaakjes, waaronder de heerlijke Shisha smaken appel, druiven en aardbei. Wist je overigens dat in ‘t Egyptisch de betekenis van Shisha Pen letterlijk ‘waterpijp’ is? De twee hebben dan ook veel overeenkomsten. Al doet de vorm van deze onschuldige sigaret misschien anders vermoeden. Deze pennen worden onder de schooljeugd ook wel kortweg Shisha’s of E-Shisha’s genoemd.

Waterdamp

Ken je iemand die een E-Shisha heeft? Vraag degene eens of je een trekje van de pen mag nemen. Het is heerlijk. In feite adem je alleen maar waterdamp in. Waterdamp mét een lekker smaakje. De meeste Shisha’s hebben een rood lampje aan het uiteinde wat oplicht als je een trekje neemt. Zo is het net alsof je een sigaret rookt. Afhankelijk van hoeveel pufjes (hijsjes) je kunt nemen, kun je een lange tijd roken voordat de sigaret weer door jouw gevuld moet worden.

De ingrediënten

Is het roken van een Shisha pen echt niet ongezond? Nee, het is niet ongezond. Je ademt geen nicotine, geen teer en geen koolmonoxide in. Om nog maar te zwijgen over die honderden stoffen die met tabak vrijkomen bij verbranding. Het enige dat je inhaleert is waterdamp met een smaakje. De pennen zijn een prima alternatief voor tabak of waterpijp. Maar let wel op: de verleiding om opnieuw een echte sigaret te roken ligt altijd op de loer.

De shisha pen is verkrijgbaar bij de shishapenwinkel.

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld