Wat we tot nu toe weten over de Samsung Galaxy S8

6,332 keer bekeken

Samsung Galaxy S8

Het duurt nog even voordat Samsung de Galaxy S8 werkelijk gaat onthullen, maar inmiddels zijn er de nodige beelden en specificaties gelekt. In dit artikel geven we je een opsomming van wat we tot nu toe weten over de Samsung Galaxy S8.

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de S8 zal naar verluidt alleen nog maar met een gebogen edge scherm op de markt komen, net als de Galaxy Note 7. Op gelekte foto’s is te zien dat de zijkanten van het toestel gebogen zijn. Verder lijkt het erop dat de S8 geen fysieke thuisknop meer zal hebben, waardoor het scherm groter zal zijn dan zijn voorganger, de Galaxy S7. Overigens wordt er ook gesproken van een ‘compacte’ 5,8 inch variant en een grotere ‘phablet’ versie, die mogelijk de Galaxy S8 Plus zal gaan heten. Beiden zullen uitgerust worden met een QHD Super AMOLED-scherm dat 83 procent van de voorkant van het toestel beslaat. Aan de achterzijde komt een vingerafdrukscanner die kan worden gebruikt om het toestel te ontgrendelen.

Processor

De S8 zal voorzien zijn van een Qualcomm Snapdragon 835 of een Samsung Exynos-processor. Daarmee is de S8 niet alleen 11 procent sneller dan de S7, maar ook 20 procent energiezuiniger. De ‘compacte’ versie van de S8 krijgt een batterij met een capaciteit van 3000 mAh, de S8 Plus een 3500 mAh-batterij.

Geheugen

De nieuwe Galaxy S8 moet uitgerust worden met een werkgeheugen van 4 GB en een opslagcapaciteit van ten minste 64 GB, uitbreidbaar tot 256 GB met een microSD. De batterij van de S8 zal opgeladen worden via de USB-C-poort en verder zal het toestel voorzien zijn van een 3.5 mm koptelefoonaansluiting. De camera zal ten op zichte van de S7 niet veranderen. Het zal gaan om een 8 megapixelcamera aan de voorkant en een 12 megapixelcamera aan de achterkant.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S8 zal naar verwachting voor €799 verkocht worden met een los sim only abonnement. Het grotere toestel zal €100 duurder worden.

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld