Groene gadgets voor 2014

6,808 keer bekeken

Belkin WeMo

Begin deze maand toonden elektronicamerken hun nieuwste apparaten en gadgets op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Veel producten hebben een duurzaam en groen karakter en kunnen helpen bij het terugdringen van het energieverbruik. In dit artikel vind je drie groene gadgets voor 2014.

Slimme thermostaat

Onlangs kocht Google Nest voor 3,2 miljard dollar. Een flinke investering in een bedrijf dat slimme thermostaten en rookalarmen maakt. De concurrentie zit niet stil, zo bleek op de CES 2014. Allure Energy toonde op het evenement haar Eversense thermostaat met Proximity Control Technology.

In het kort: dankzij een mobiele app weet de thermostaat hoe ver je van huis bent. Ben je in de buurt, dan zorgt de thermostaat voor een aangename temperatuur in huis. Maar, Eversense is meer dan een thermostaat: het apparaat streamt muziek, toont het weer en geeft energietips. Gemakkelijk voor ons en goed voor het milieu.

Groene stopcontacten

Belkin introduceerde in 2010 de zogenaamde ‘Conserve sockets’: slimme adapters die automatisch de stroomtoevoer stoppen als een apparaat, zoals een mobiele telefoon, is volgeladen. Ondertussen heeft het bedrijf niet stilgezeten en het assortiment aan huisautomatisering producten uitgebreid.

Zo heeft het bedrijf WeMo ontwikkeld: adapters voor in het stopcontact die verbinding kunnen maken met een speciale app op de telefoon op tablet. Met deze app kun je apparaten en lampen op afstand in- en uitschakelen, handmatig, maar ook via in te stellen timers. Met speciale WeMo Insight Power Sockets kun je ook zien hoeveel energie een apparaat gebruikt.

Lampen op zonne-energie

Ook de grote elektronicamerken zitten niet stil. Zo kwam Panasonic eind 2013 met een Solar LED Lantern. Een mooie gadget voor bijvoorbeeld op vakantie, maar helemaal perfect voor arme gebieden zonder elektriciteit. In 6 uur laadt de zon de batterij op, waarna de LED lamp ’s avonds 6 uur licht in de duisternis biedt. Ook kunnen er kleine elektronische apparaten op worden aangesloten.

Doordat zonnecellen steeds krachtiger en goedkoper worden, kan Panasonic de lamp voor een lage prijs verkopen en zelfs weggeven: het bedrijf heeft aangegeven honderdduizend van deze lampen weg te geven aan mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld