Smart TV en smartphones: hoe werken ze samen?

7,649 keer bekeken

Smart-tv

Steeds meer huishoudens hebben een Smart TV of overwegen er een aan te schaffen. Doordat de apparaten met het internet zijn verbonden, is de hele wereld toegankelijk op je tv. Ook zijn ze te verbinden met je smartphone of tablet, wat veel nieuwe mogelijkheden met zich brengt. Lees hieronder verschillende mogelijkheden waarbij een Smart TV en smartphone met elkaar kunnen samenwerken.

Je telefoon als afstandsbediening

Eigenlijk de simpelste en meest voor de handliggende functie: gebruik je telefoon als afstandsbediening van een Smart TV. Veel elektronicamerken hebben een afstandsbediening-app voor zowel Android als iOs. Sony heeft bijvoorbeeld de Sony Media Remote, voor Philips tv’s is de Philips MyRemote en voor een Samsung kun je Samsung Remote of Smart View downloaden.

Hoewel zappen misschien het fijnste is met je oude vertrouwde afstandbediening, kun je met een smartphone makkelijker tekst invoeren. Daarnaast kun je met de meeste apps ook het volume aanpassen, naar het volgende kanaal gaan en de televisie uitzetten. Een overzicht van alle merken en hun apps vind je op de site van de Consumentenbond.

Beeld van je telefoon op je tv

Op je telefoon staan waarschijnlijk honderden foto’s, video’s, spelletjes, etc. Helaas is het scherm te klein om op een handige manier met meerdere mensen tegelijk te delen. Maar met de juiste app kun je het beeld van je telefoon op een Smart TV laten zien. Hier heb je wel een apparaatje voor nodig in de vorm van een HDMI adapter, zoals de Miracast HDMI-dongel of Google’s Chromecast. Beide apparaatjes verbinden je telefoon met je televisie, waardoor je het beeld van je telefoon op je televisie kunt streamen.

Voor Apple TV kun je al een paar jaar via Apple AirPlay muziek en video van je iPod, iPad of iPhone streamen naar je televisie. Samsung heeft ook een eigen mogelijkheid: de eerder genoemde Smart View van Samsung streamt multimedia van je Android toestel naar een Samsung televisie.
Ontwikkelingen

In de nabije toekomst komen er meer toepassingen op de markt waarmee de functionaliteiten van televisies en smartphones elkaar versterken. Zo is Samsung bezig met software waarmee je televisiescherm verandert in meerdere schermen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd je favoriete speler in een extra scherm volgen. Deze speler is dan via je smartphone te selecteren.

Maak jij al gebruik van apps om je tv te bedienen? We horen graag jouw ervaringen en tips hieronder in de reacties.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...

1 Reactie

  1.  schreef:
    21 Mei 2014, 15:31

    De ontwikkelingen volgen zich snel op, tegenwoordig. Apps om de televisie mee te bedienen maak ik momenteel nog geen gebruik van. Vind een losse afstandbediening wat makkelijker.


Reageer

Audio & beeld