Samsung en LG ontwikkelen grootste gebogen oled-tv’s ooit

5,633 keer bekeken

De Zuid-Koreaanse bedrijven Samsung en LG werken beide aan gebogen oled-televisies met een schermdiagonaal van 105 inch (2,67 meter). Nog niet eerder werden er gebogen oled-TV’s van die omvang gemaakt. Vanochtend maakten de rivalen dit beide bekend in aparte verklaringen.

De apparaten van beide bedrijven tonen beelden in een ultra hd-resolutie van 5120 bij 2160 pixels. Het is voor het eerst dat een gebogen tv van LG zo’n hoge resolutie krijgt. Samsung heeft al gebogen modellen met een ultra hd-scherm.

Beide tv’s hebben een zeer brede beeldverhouding van 21:9. Dat is ongeveer even breed als bioscoopschermen. Volgens Samsung is zijn tv ‘het meest gebogen’.

Zowel Samsung als LG tonen hun nieuwe tv’s begin januari voor het eerst aan het publiek tijdens de gadgetbeurs CES in Las Vegas. Het is onduidelijk wanneer de apparaten in de winkel liggen en voor welke prijs.

Tags: , , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld