5 handige apps voor de huizenkoper

5,463 keer bekeken

Huizen-apps

Het kopen van een huis, een verbouwing, een nieuw interieur: het lijken allemaal zaken die nog met de hand gedaan moeten worden. Toch kun je ook hierbij van je telefoon of tablet de perfecte gadget maken. Met deze apps bespaar je veel van jouw kostbare tijd.

Paint Tester

Schilderen is een tijdrovende klus, maar het uitkiezen van de juiste kleur verf kost je meer tijd dan je lief is. Met die kartonnen kleurenstaaltjes van Histor of Flexa kom je een heel eind, maar die paar vierkante centimeter geven je niet echt een goed beeld van hoe het er uit komt te zien. Met de Paint Tester app maak je een foto van de kamer die je gaat schilderen en je kleurt het in met verschillende kleuren.

MagicPlan

Zeker als je het in je eentje moet doen is het opmeten van een kamer met een (te kort) meetlint een frustrerend karweitje. Met deze app ga je in het midden van de ruimte staan, drukt op de knop van je smartphone of tablet en als je 360 graden ronddraait meet deze de ruimte op. Niet alleen zijn de afmetingen vrij nauwkeurig, er zitten verschillende functies op zoals eentje waarmee je kan berekenen hoeveel verf je nodig hebt om de kamer te schilderen.

Bouwdepot

Helaas alleen voor mensen die hun hypotheek bij Aegon hebben afgesloten, maar te handig om niet in dit lijstje op te nemen. Een bouwdepot is een onderdeel van je hypotheek dat bedoeld is voor verbouwingskosten. Normaal moet je de facturen kopiƫren en opsturen, maar hiermee hoef je alleen een foto te maken en te verzenden. De volgende dag staat het geld op je rekening. Met deze applicatie bespaar je dus veel tijd en frustratie.

Somfy

Met deze app bedien je jouw elektrische gordijnen op afstand. Handig als je wilt simuleren dat er iemand thuis is als jijzelf op vakantie bent. Of als je in de zomer wilt voorkomen dat het huis te veel opwarmt door een pal op je ramen staande zon.

Klus+

Nooit meer vloeken omdat je halverwege een klus merkt dat je het helemaal verkeerd hebt aangepakt? Met de Klus+ app krijg je voor heel veel verschillende klusjes precieze aanwijzingen over hoe je het moet doen.

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld