Apple kondigt iPhone 5C en iPhone 5s aan

4,128 keer bekeken

iPhone 5C

Gister kondigde Apple twee nieuwe iPhone modellen aan, de iPhone 5C en iPhone 5s. Het is voor het eerst dat Apple twee nieuwe iPhone modellen tegelijk aankondigt.

iPhone 5C

De iPhone 5C komt in vijf verschillende kleuren: groen, blauw, geel, roze en wit. De behuizing van de iPhone 5C is gemaakt van polycarbonaat, een zeer stevig plastic. Het toestel is net als de iPhone 5 uitgerust met een 4-inch Retina display (full sRGB). Verder is het voorzien van een A6 processor, 16GB of 32GB opslagruimte, LTE, Bluetooth 4.0 en dual-band 802.11a/b/g/n WiFi. De iPhone 5C draait op het nieuwe iOS7, waarbij de thuisschermen meekleuren met de behuizing van de telefoon.

Ook heeft Apple heeft de iPhone 5C voorzien van een hele nieuwe lijn kleurrijke siliconen cases. In de cases zijn uitsparingen gemaakt zodat je de kleur van de iPhone goed kunt blijven zien. De cases kosten 29 dollar per stuk.

iPhone 5s

iPhone 5s

Naast de iPhone 5C kondigde Apple tevens de iPhone 5S aan. Net als bij de 3GS uit 2009 en de 4S uit 2011, is de iPhone 5S een update van de iPhone 5 van vorig jaar. Qua uiterlijk is er dan ook niet veel aan veranderd. Het toestel komt in de kleuren zwart, zilver en goud. De nieuwe 64-bit A7 processor in de iPhone 5s zou de prestaties ten op zichte van zijn voorganger moeten verdubbelen.

Ook de camera is flink verbeterd. De nieuwe camera heeft een sensor die 15 procent groter is dan dat aan zijn voorganger, evenals een door Apple ontworpen lens met een f/2.2 diafragma. Ook de flitser heeft een upgrade gekregen dit keer. Apple biedt nu tevens ‘True Tone’ met 1.000 variaties van kleurtemperaturen. Verder is er beeld stabilisatie aan boord en een 10 foto’s per seconde burst-modus, waarmee de iPhone automatisch de beste foto selecteerd.

Een andere nieuwe feature van de iPhone 5s is de vingerdrukscanner Touch ID. Hiermee kun je de telefoon ontsleutelen met één druk op de knop. In totaal kun je vijf vingerafdrukken gebruiken waarmee je de telefoon ontgrendeld. Dit kunnen meerdere vingers van één persoon zijn, of vingers van verschillende mensen, zodat je ook anderen toegang tot je telefoon kunt geven. Met de vingerafdruk is het tevens mogelijk om aankopen te doen in iTunes in plaats van een wachtwoord. Voor de privacy van haar gebruikers belooft Apple de afdrukken niet op te slaan op haar servers, maar alleen op het toestel.

Prijs en beschikbaarheid

De 16GB iPhone 5C zal €599 gaan kosten en gaat in Nederland vanaf 13 september in pre-order en zal pas beschikbaar zijn in december 2013. Ook de iPhone 5S kan vanaf 13 september besteld worden en zal later dit jaar geleverd worden. Over de prijzen voor de iPhone 5s in Nederland zijn nog geen details bekend, maar in de VS liggen deze op $649 voor 16GB, $749 voor 32GB en 64GB voor $849.

Tags: , , , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld