Tweedehands auto? Oppimpen die bak!

4,487 keer bekeken

Het nadeel van een tweedehands auto is dat deze niet alle nieuwe snufjes heeft die je bij een nieuwer rijmobiel wel als (belachelijk dure) optie kan aankruisen. Gelukkig kan je hier vaak voor weinig geld iets aan doen.

Navigatie

De meeste occasions van pakweg vijfjaar of ouder hebben geen ingebouwde navigatie. Geen probleem, voor pakweg 100-200 euro heb je een spiksplinternieuwe. Als je voornamelijk in Nederland rijdt is de goedkoopste meestal ruim voldoende. Enne… koop er dan wel eentje van het Nederlandse merk TomTom. Of, zoals men in de crisisjaren 30 adverteerde: Koopt Nederlandsche Waar, Dan Helpen Wij Elkaar.

Audio + handsfree telefoonset

In de file staan is nooit een pretje, maar in de file staan zonder jouw favoriete muziek of radioprogramma heeft al menigeen tot waanzin gedreven. Voor niet al te veel geld heb je een autoradio met DVD-mogelijkheid. Vergeet echter niet een apparaat te kopen waar jouw telefoon via bluetooth mee kan linken. Zo kan je handsfree telefoneren. Voor het bedrag van tweemaal de boete op niet handsfree bellen kan je zo’n setje kopen. En voor dat geld bouwen ze het nog voor je in ook. Kijk even op de website van de consumentenbond om de juiste keuze te kunnen maken.

Achteruitkijkcamera

James Bond had in Goldfinger alle technische snufjes in zijn auto, maar een achteruitkijkcamera was Q vergeten. Die kan jij voor een prikkie inbouwen. Tip: koop apart een camera, een zender eneen monitor. Die zijn alledrie voor een paar tientjes op de kop te tikken. Die heb je er bij der eerstvolgende keer dat je geen lakschade veroorzaakt bij het inparkeren al uit. Ben jij even blij dat je geen spiksplinternieuwe BMW hebt gekocht waar deze optie een paar duizend euro kost?

Car finder

Tja, iedereen heeft het wel eens gehad. WAAR had ik die auto nu geparkeerd? Met de Car Finder, een zendertje die je in de auto laat en een ontvanger in je portemonnaie, gebeurt dat nooit meer. Nog eenvoudiger is de gratis app voor de iPhone: Take me to my car. De app werkt met de GPS op jouw iPad en loodst je zonder omweg terug naar jouw auto.

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld