Top-5 gratis reisapps voor op vakantie

5,469 keer bekeken

De belangrijkste gadget voor op reis moet toch wel de smartphone zijn. Er zijn duizenden reisapps verkrijgbaar die bedoeld zijn om de reiservaring nog beter te maken. Deze handige apps zullen het vakantieplezier gegarandeerd een boost geven. Hieronder geven we je een top 5 gratis reisapps voor je vakantie.

1. Booking.com

Booking.com app

Op zoek naar een goed hotel? Met meer dan 330.000 accommodaties in 184 verschillende landen vind je met Booking.com gegarandeerd de juiste. De app toont namelijk niet alleen hotels, maar ook bungalows, hostels en zelfs strandhuisjes. De app is bovendien volledig in het Nederlands te gebruiken. Gratis voor iPhone en Android.

2. Triposo

Triposo app

Triposo is een reisgids die je overal op ter wereld kunt raadplegen. De app is offline te gebruiken, door steden en landen van te voren downloaden. Triposo maakt gebruik van open source informatie (zoals van Wikipedia) en ordent deze op een fijne, overzichtelijke manier. Zo kun je met één druk op de knop meer lezen over een stad en zien waar je de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden kunt vinden. Gratis voor iPhone en Android.

3. XE Currency

XE Currency app

De beste tool om snel valuta om te rekenen is de XE Currency app. De app werkt ook offline, en rekent dan om met de laatst ingeladen koersen. Simpel, doeltreffend en betrouwbaar. Na het omrekenen schud je even met je smartphone om de bedragen te resetten zodat je een nieuwe berekening te maken. Gratis voor iPhone en Android.

4. Corendon

Corendon app

De applicatie van reisorganisatie Corendon is ontzettend handig voor het uitzoeken en boeken van vakanties. De app is bovendien uitgerust met een (audio) woordenboek, zodat je in het buitenland nooit meer met een mond vol tanden staat. Ook heeft de app een handig kluisje, waarin je de digitale bestanden van belangrijke reispapieren kunt opslaan. Gratis voor iPhone en Android.

5. Wi-Fi Finder

Wi-Fi Finder app

Waar je ook bent, met de Wi-Fi Finder app kun je overal in de wereld (gratis) wifi hotspots vinden. Het maakt niet uit of je op vakantie in Griekenland, China of de Verenigde Staten bent, want de app laat je direct alle dichtstbijzijnde bronnen met draadloos internet zien. Deze brengt hij tevens voor je in kaart. Om deze app te kunnen gebruiken heb je geen internet nodig. Gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld