Maak zelf levensechte hologrammen met de i-Lusio

3,869 keer bekeken

Herinner je nog het ‘verrassingsoptreden’ van 2Pac vorig jaar? Natuurlijk was hij al achttien jaar dood en stond hij niet zelf op het podium, maar een levensecht hologram.

De techniek die hierbij werd gebruikt mag eigenlijk niet holografie genoemd worden. Het woord hologram is namelijk onlosmakelijk verbonden met een uit de gratie geraakte techniek die we alleen nog terug zien in de vorm van een zilveren stikkertje op creditcards ed. Maar aangezien men het vrijstaande beeld in het dagelijks leven hologram noemt zien we het door de vingers. De techniek waarmee 2Pac tot leven kwam heet Pepper’s Ghost en bestaat al sinds ca 1850.

Uitvinder en ontwerper Feddow Claassen heeft een gadget ontworpen waarmee iedereen zo’n Pepper’s Ghost zelf in de huiskamer kan maken. Met een handomdraai, zonder dat er enige technische kennis voor nodig is. Hij heeft het de i-Lusio genoemd en gaat ze verkopen voor $44.

De console bestaat uit een kunststof kist met een beamsplitter waar je een iPad of ander tablet oplegt. In de kist verschijnt een holografische presentatie van het beeld op de tablet. Het is een doodsimpele oplossing, maar zoals met veel van de revolutionaire technologiƫn (men denke aan het wiel, vuur, de wasknijper) het geval is: je moet er maar opkomen.

Kijk voor een meer informatie over de i-Lusio op www.i-lusio.com.

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld