Playstation 4 aangekondigd

4,315 keer bekeken

Sony Playstation 4 aangekondigd

Sony heeft woensdagavond officieel de Playstation 4 aangekondigd tijdens een perspresentatie in New York. De nieuwe Playstation console zal rond de feestdagen in de winkels moeten liggen.

De spelcomputer zal uitgerust worden met een X86 CPU en 8 GB DDR 5 werkgeheugen. Daarnaast zal er een harddisk in het apparaat zitten, hoe groot deze zal zijn is nog niet bekend.

Dual Shock 4 controller

Ook presenteerde Sony de nieuwe Dual Shock 4 controller voor de Playstation 4. Deze zal voorzien zijn van een touchpad aan de voorkant, die de Start- en Selectknoppen vervangt. Verder heeft de nieuwe controller een share-knop en een lichtgevende sensor die samenwerkt met een balkje dat bij de TV geplaatst dient te worden. Hiermee is het mogelijk om de bewegingen van de controller te volgen.

Video’s delen

Met de nieuwe share-knop kunnen gamers video’s maken terwijl ze aan het spelen zijn. Deze video’s kunnen vervolgens via Ustream online gedeeld worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de streamingstechnologie van Gaikai, dat vorig jaar door Sony werd overgenomen. Ook wordt er gewerkt aan een functie die het mogelijk maakt om games te spelen al tijdens het downloaden van de game.

Remote play

Net als zijn voorganger, zal de Playstation 4 ook Remote Play ondersteunen. Hiermee kunnen spelers de Playstation Vita gebruiken als controller, waarop ook gelijk het beeld van de game te zien is, vergelijkbaar met de Wii U van Nintendo. In de presentatie waren echter ook smartphones en tablets afgebeeld bij de Remote Play-functionaliteit, wat er op duidt dat een soortgelijke functie mogelijk ook voor deze apparaten beschikbaar zal zijn.

Release games

Tijdens de presentatie werd ook de eerste game voor de Platstation 4 aangekondigd, met als titel ‘Knack’. In deze game, ontwikkeld door Sony Japan Studios, besturen spelers een robot en moeten puzzels opgelost worden. De game zal draaien op de Unreal Engine 4.

Andere games die werden aangekondigd zijn o.a. Killzone: Shadow Fall, InFamous: Second Son, Diablo 3, Destiny, Driveclub en Deep Down.

De Playstation 4 zal niet backwards compatibel zijn met spellen voor de Playstation 3. Wel zal er een streaming service komen die het mogelijk maakt om Playstation 3-games op de Playstation 4 af te spelen.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...

1 Reactie

  1.  schreef:
    15 December 2017, 15:39

    Wat een topper!


Reageer

Audio & beeld