HTC One aangekondigd

3,954 keer bekeken

HTC One

Gistermiddag heeft HTC in Londen en New York de HTC One gepresenteerd. Het toestel beschikt over een 4,7 inch Full HD-scherm, een quad core 1,7 GHz Snapdragon 600-processor, een accu van 2300 mAh, 2 GB aan RAM, 32 GB interne opslag en 25 GB aan cloudopslag via Dropbox. De processor van de HTC One komt uit de nieuwe serie van Qualcomm en moet zo’n 40 procent sneller zijn dan zijn populaire voorganger Snapdragon S4.

Ultrapixelcamera

De HTC One zal beschikken over een speciale ultrapixelcamera, die 3 sensoren van 4,3 megapixels heeft in plaats van één 13 megapixel-sensor. De kwaliteit van de foto’s zou hiermee een stuk beter moeten zijn. De nieuwe camera zal volgens HTC 300 procent meer licht op kunnen vangen dan een standaard 8 megapixel-sensor.

Foto’s & video

Ook introduceert HTC een nieuwe functie genaamd ‘Zoe Photo’. In deze stand neemt de camrea 3 seconden aan video op en schiet het tevens 5 foto’s voorafgaand deze video en maakt het 15 foto’s tijdens de opname ervan. In totaal krijg je dan 20 foto’s en 3 seconden aan video, zodat je altijd het juiste moment zou kunnen vastleggen.

Tevens zal er eenvoudige bewerkingssoftware meegeleverd worden en is er de mogelijkheid om gezichtsuitdrukkingen uit meerdere foto’s te combineren in één foto.

Thuisscherm

Wat ook opvalt is de nieuwe versie van Sense, met een geheel nieuw thuisscherm. Deze doet denken aan de Windows Phone, waarbij je een soort grid hebt met foto’s uit nieuws en social media. Dit nieuwe scherm noemt HTC de BlinkFeed, welke overigens niet door alle apps ondersteund wordt. Voor diegene die liever de oude weergave van Android wil, is er de mogelijkheid hiervoor te kiezen.

TV app

In de nieuwe versie van Sense zit ook een TV-app verwerkt, waarmee je volgens HTC het tv-kijken met de smartphone kunt combineren. Via de Sense TV app is het mogelijk om de programmering van je tv-zenders op te zoeken en tevens zou je de telefoon als afstandsbediening kunnen gebruiken. HTC zegt dat vrijwel alle tv-modellen van de bekende merken ondersteund worden hiervoor.

Design

De HTC One heeft een volledig metalen achterkant, die licht gebogen is. Op het dikste punt is de smartphone 9 mm dik en de uiteinden zijn 5mm dik. Ook zijn de speakers een stuk verbeterd, waarbij de HTC One beschikt over twee speakers aan de voorkant. De HTC Boom Sound technologie zou voor een beter en voller geluid moeten zorgen.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 15 maart zal de HTC One in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van €699.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld