De 5 handigste wintersportgadgets

16,791 keer bekeken

Wintersport, wie houdt er niet van? Enkel mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest. Zij vrezen de kou en zien op tegen de ”lastige” reis. Zij die wel op wintersport zijn geweest, weten wel beter. Er is niets zo heerlijk als de gedachten op nul zetten en van die berg af te razen. En weet je wat? Dit wordt alsmaar beter, door middel van een aantal handige gadgets die de wintersportervaring vergemakkelijken of verrijken.

Smartphone

Om te beginnen is dit de smartphone, en dat is niet zonder reden. Via de smartphone kan ontzettend veel software geïnstalleerd worden die je op meerdere manieren zullen helpen tijdens de wintersport. Deze software wordt gebundeld in een applicatie, en zo krijg je de beschikking over een heleboel handige data. Een hele goede applicatie is ‘Sneeuwhoogte Bizztravel’. Dit is een app die je actuele informatie geeft over wintersportgebieden in Oostenrijk en Frankrijk. Ook heb je de beschikking over een gedetailleerd sneeuwbericht, webcams uit de omgeving, een kaart en informatie van het gebied.

Helm met actiecamera

Wintersport is erg leuk, maar het tonen van je vooruitgang of je avonturen is misschien nog wel leuker. Een handige oplossing is de helm met actiecamera, omdat deze je volledige rit met beeld zal registreren. Ook dit is gewoon leuk voor jezelf, om nog eens te bekijken waar je allemaal geweest bent.

Touchscreen handschoenen

Deze spreekt redelijk voor zich, maar is ook in grote mate onmisbaar. Wanneer je namelijk veel gebruik wilt maken van je smartphone, zal het door de kou erg onaantrekkelijk zijn om je handschoenen uit te doen. Gelukkig is dit dus niet meer nodig!

ABS Airbag

Voor zij die vaker op een skivakantie gaan, zal een stukje offpiste skiën erg verleidelijk zijn. Echter kennen we ook allen de gevaren. Om die reden is een ABS Airbag een verstandige keuze, omdat deze ervoor zorgt dat de kans groot is dat je weer boven de sneeuw uit zult komen. Het bied natuurlijk geen enkele garantie, maar het heeft zijn waarde al vaak bewezen.

High-tech goggle

De goggle was al onmisbaar, met name tijdens een dag met veel sneeuwval. Hedendaags is hij voor veel mensen zelfs onmisbaar. Dit komt door een aantal nieuwe functionaliteiten, zo hebben de allernieuwste goggles de beschikking over een display waarop je je snelheid, de afgelegde afstand, de temperatuur en zelfs de hoogte waarop je je bevind kunt aflezen.

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld