Canon EF 35mm F2 IS USM en de EF 24-70mm F4L

4,637 keer bekeken

Canon lensen
Er werd een tijdje geleden aangekondigd dat Canon twee nieuwe lenzen zou uitbrengen. Namelijk de EF 35mm F2 IS USM en de EF 24-70mm F4L IS USM. Er was toen slechts heel weinig informatie bekend over de functionaliteiten van de lenzen. Nu weten wij wat meer over deze Canon lenzen die tussen eind 2012 en begin 2013 op de markt worden gebracht.

De Canon EF 24-70mm F4L

Canon EF 24-70mm F4L

Deze Canon lens werd in februari 2012 aangekondigd als opvolger van de 24-70mm f/2.8. De nieuwe lens is echter veel duurder dan zijn voorganger. Het grote verschil is dat de nieuwe versie uitgerust is met IS beeldstabilisatie en een lichtsterkte van f4. Dit is een grote verbetering vergeleken met de f/2.8 van zijn voorganger. De nieuwe lens wordt volgens geruchten begin 2013 worden aangekondigd. De prijs voor deze lens zal tegen die tijd waarschijnlijk omlaag gaan.

De Canon EF 24-70mm F4L is drup- en stofbestendig, bevat voltijdse handmatige focus, een hybride IS beeldstabilisator en een 77mm filtergrootte. De lens kan worden ingesteld op de macrostand aan het telefoto uiteinde. De EF 24-70mm F4L weegt 600 gram, is 93 mm lang en heeft een diameter van 83.4mm.

De Canon EF 35mm F2 IS USM

Canon EF 35mm F2 IS USM

De Canon EF 35 mm F2 is een kleine, lichte, betaalbare lens. Deze lens heeft een snel groothoek objectief. Er wordt ook gewerkt met een minimum scherpstel afstand van slechts 25 cm. Dit stelt je in staat verschillende voorwerpen van dichtbij te benaderen. Je krijgt dan toch een natuurlijk groothoek effect. Deze lens weegt slechts 2010 gram en is dus handig om overal mee te nemen.

De lens heeft een maximum diafragma van 35 mm, een objectiefconstructie van 7 elementen in 5 groepen en een diagonale beeldhoek van 63 graden. De EF 35 mm F2 heeft een diameter van om en bij 6.7 cm en een lengte van 5 cm.

Slot

Het is alom bekend dat Canon goede camera’s en lenzen levert. Met de nieuwe Canon EF 24-70mm F4L en de Canon EF 35mm F2 ben je verzekerd van topkwaliteit. Je kunt goed focussen op je onderwerp en je maakt mooie close-up, macro en landschapfoto’s. Je maakt super mooie foto’s en filmpjes met de camera’s en lenzen van camera. Je krijgt zeker waar voor je geld. We wachten daarom vol ongeduld op de nieuwe lenzen van Canon.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld