Lol met de actiecamera

6,571 keer bekeken

Het is een van de meest verkochte gadgets van het afgelopen jaar. In 2012 is de helmcamera eindelijk echt doorgebroken als gangbare gadget. Door een drastische prijsverlaging, veel technologische ontwikkelingen en het op de markt komen van verschillende merken is de keus op dit moment enorm. Voor dit artikel hebben zijn er twee actiecamera’s getest. De GoPro 3 Silver en de Lenco Sportscam 100, twee uitersten op dit gebied zo werd ontdekt.

GoPro HD 3 Silver

Wie het over actiecamera’s heeft, heeft het automatisch over het merk GoPro. Dit is het bekendste merk die deze kleine camera’s produceert. Onlangs hebben zij hun derde generatie actiecamera’s op de markt gebracht. De nieuwe GoPro Hero 3 serie bestaat uit drie versies (White, Silver en Black) en leveren allemaal films af in HD formaat, hebben een groothoeklens en een 5 (White), of 11 (Silver, Black) megapixel fotocamera aan boord. In de camera kan een Micro SD kaart worden geplaatst zodat je tot maximaal 32GB aan film op kan nemen en foto’s kan maken. Het unieke van deze camera is de ingebouwde WiFi repeater waardoor je de beelden live kan streamen naar- en kan bedienen met - je smartphone via de GoPro app. Erg handig als de camera op je helm gemonteerd is en je er niet gemakkelijk bij kan! De prijs van een standaard GoPro HD 3 Silver is €349,- en dit is exclusief extra accessoires zoals een hoofdband en stuurmontage.

Lenco Sportscam 100

In alle opzichten is de Lenco Sportscam 100 meer basis dan de GoPro. Het grote voordeel zit hem erin dat de aanschafprijs erg laag is; Het apparaat is te koop voor €79,- bij Conrad, ook is een voordeel van deze camera dat alle accessoires standaard mee worden geleverd, van stuurklem tot borstband alles zit in het standaard pakker. Ook kan je in de Lenco een Micro SD kaart stoppen en kan je filmen in HD kwaliteit. Het apparaatje is iets kleiner dan de GoPro en kan ook in een lagere kwaliteit foto’s maken (1 megapixel). Het grootste nadeel zit hem in de duurzaamheid van het apparaat zelf en de accessoires. Zo zit er bijvoorbeeld geen aansluiting op voor een HDMI kabel en kan je de camera niet gemakkelijk monteren op je helm.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 1 keer gestemd, gemiddeld 5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld