GoPro HERO3 aangekondigd

3,921 keer bekeken

GoPro HERO3

Afgelopen nacht heeft GoPro in San Francisco hun nieuwe vlaggenschip aangekondig, de HERO3. De nieuwe versie van de actiecamera is 30% kleiner, 25% lichter en 2x krachtiger ten op zichte van zijn voorganger. De HERO3 is in staat om maar liefst 4k ultra-wide video te schieten met 12fps of 2.7k met 25fps, 1440p met 48fps, 1080p met 60fps en 720p met 120fps. Daarnaast kan de HERO3 30 foto’s per seconde schieten met een resolutie van 12 megapixels en is de low light performance een stuk verbeterd.

In het nieuwe model is Wi-Fi ingebouwd, wat de aparte Wi-Fi Backpac bij de huidige GoPro camera’s overbodig maakt. Via Wi-Fi kun je de GoPro camera met de Wi-Fi Remote bedienen, of met je smartphone met de onlangs aangekondigde GoPro App voor iOS of Android. Met de GoPro App kun je de camera ook volledig bedienen en krijg je live preview op het scherm van je telefoon.
GoPro HERO3

Ook het uiterlijk van de HERO3 is vernieuwd. De power en opname knoppen zijn groter geworden en duidelijker van elkaar te onderscheiden. De zijkanten zijn voorzien van een zwarte textuur, die zorgen voor een betere grip. Doordat de HERO3 30% kleiner is geworden, zijn ook de omhulsingen voor de HERO3 nieuw. De standaard housing (waterproof tot 60m diepte) is nu voorzien van een platte lens, wat ook de aanschaf van een aparte Dive-Housing overbodig heeft gemaakt. Verder is het geluidsopname systeem opnieuw ontworpen en verbeterd.

Prijs en beschikbaarheid

De GoPro HERO3 moet eind 2012 op de markt komen. De Black Edition zal $399 kosten, inclusief de Wi-Fi Remote. De Silver Edition (1080p 30fps/720p 60fps/11MP) zal $299 kosten en de White Edition $199 (1080p 30fps/720p 60fps/5MP). Deze laatste twee worden zonder de Wi-Fi Remote geleverd.

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld