Google voice search voor de iPhone

3,364 keer bekeken

Al decennia lang worden er pogingen gedaan om een computer de stem van een mens te laten herkennen. Een stel techneuten bij Google zijn hier ook mee aan de slag gegaan en hebben een geavanceerde spraakherkenings-techniek ontwikkeld voor de zoekmachine op de iPhone.

Voice search

De gratis applicatie wordt naar verwachting vandaag via iTunes beschikbaar gesteld en maakt het mogelijk om een zoekopdracht uit te voeren zonder ook maar een knop aan te raken. Zodra je de iPhone naar je oor brengt klikt er een signaal en kun je je zoekopdracht inspreken. Het geluidsfragment wordt omgezet naar een digitaal bestand en binnen enkele seconden zullen er via de servers van Google resultaten getoond worden op je toestel.

Lokale informatie

De nieuwe applicatie van Google maakt ook slim gebruik van de GPS functie van de iPhone. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bioscoop, dan zal Google de dichtsbijzijnde resultaten tonen afhankelijk van je locatie. Hiermee hoopt Google hogere tarieven te kunnen vragen voor lokale advertenties.

Ondanks dat de spraakherkenning nog verre van perfect is meent Google dat het toch accuraat genoeg is om bruikbaar te zijn. De herkenning zal volgens de ontwikkelaars ook verbeteren naar mate de software meer gebruikt wordt.

Tags: , , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 2 keer gestemd, gemiddeld 3.5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld