DIY Gadgets

18,561 keer bekeken

DIY Gadgets
Heb je nog een oude harde schijf liggen of een NES die stof staat te happen? Spaar het milieu en gooi het vooral niet weg! Het zou zo maar eens van pas kunnen komen bij het maken van je eigen unieke gadget.

Om je een beetje op weg te helpen heeft Gadgetfacts een lijst gemaakt van een aantal opvallende en coole DIY gadgets, variërend van ingewikkeld tot makkelijk te maken.

NES alarm klok

NES alarm klok

Het zou natuurlijk zonde zijn om je NES weg te gooien als hij het niet meer doet. Met deze oplossing kun je er nog een toffe gadget van maken waar je ook nog iets aan hebt; een NES alarm klok! Via de aangesloten controller is de tijd in te stellen en de reset en power knoppen zijn voor snooze en het alarm aanzetten. Cool of niet?

Keyboard punaises

Keyboard punaises

Je zou je keyboard natuurlijk bij het grofvuil kunnen zetten als deze het niet meer doet omdat je er weer eens een glas drinken over hebt gemorst. Wat je óók kunt doen is deze originele keyboard punaises maken van de toetsen van het keyboard. Uiteraard kun je er ook magneten van maken, bijvoorbeeld voor op je koelkast.

Sneaky USB stick

Sneaky USB stick

Er bestaan al een hoop gekke USB sticks, maar deze is wel heel sneaky. In de afgesneden USB kabel die je hierboven ziet is namelijk een USB flash drive verwerkt! Gegarandeerd zal deze USB stick voor de nodige verbaasde gezichten zorgen. Meer foto’s en instructies zijn hier te vinden.

Design lamp

Design lamp

Heb je nog een aantal gloeilampen liggen die het niet meer doen, dan kun je die hergebruiken en er een fraaie design lamp van maken. Het Duitse Bulbs Unlimited verkoopt vanaf €12,95 toolkits waarmee je deze creaties kunt maken, maar met een beetje creativiteit kun je dat natuurlijk ook zelf.

Bestuurbare auto vloer veger

Bestuurbare auto vloer veger

Vind jij je vloer schoonmaken ook zo’n vervelend klusje om te doen? Maak het dan wat leuker door een zwabber aan een bestuurbare auto te bevestigen en je kunt het voortaan vanuit je luie stoel doen! Details en een filmpje vind je hier.

NES iPod Shuffle

NES iPod Shuffle

Heb je na het maken van je NES alarm klok nog een controller over, dan kun je daar ook nog iets leuks mee doen. Zo kwam iemand op het idee om er een mp3-speler van te maken door er een iPod Shuffle in te bouwen. Behalve de opening voor de USB port is de NES controller vrijwel geheel in tact gebleven en is de mp3-speler te bedienen via de originele knoppen. Meer foto’s zijn hier te vinden.

Videoband USB hub

Videoband USB hub

Videobanden, wie gebruikt ze nog? Je hebt er vast wel eentje liggen waar je niks meer mee doet om daar deze gave USB hub met ingebouwde LED lampjes mee te maken. Het ziet er niet alleen tof uit, het is ook nog eens praktisch, want de USB hubs van tegenwoordig zijn zo klein dat ze door het gewicht van de kabel makkelijk op de grond vallen.

Tilted Twister

Tilted Twister

Deze innovatieve Lego Mindstorms robot lost een Rubik’s cube geheel automatisch op. Een ultrasonische sensor scant eerst de kubus een minuut lang, vervolgens wordt de oplossing uitgerekend en na vijf minuten draaien is de kubus opgelost. Instructies en een filmpje via deze link.

Klok van harde schijven

Klok van harde schijven

Met deze instructies kun je je oude harde schijven recyclen en er een fraaie klok voor aan de muur mee maken. Het aantal ringen geeft de uren weer, zo zijn er bij 3 uur 3 ringen geplaatst, bij 6 uur 6 ringen etc. Voeg er nog een standaard klokje aan toe van 3 euro en je hebt een originele design klok.

Handgranaat muis

Handgranaat muis

Deze muis is misschien niet erg ergonomisch, maar hij ziet er in ieder geval wel stoer uit. Voor de buitenkant van de muis werd een echte handgranaat gebruikt. De linker en rechter muisknop zijn te gebruiken door de hoeken in te drukken, vergelijkbaar met een Apple muis.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 2 keer gestemd, gemiddeld 5 sterren)
Loading ... Loading ...

2 Reacties

 1.  schreef:
  29 November 2008, 1:43

  Wat super zeg die oude dingen omgebouwd tot iets leuks nieuws!

  Met name de wekker vind ik erg cool, ook de USB stick is heel grappig! Waar is die te koop?

 2. alfons
   schreef:
  29 November 2008, 15:12

  Die moet je natuurlijk zelf maken ;)

  Hier wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen:

  http://www.evilmadscientist.com/article.php/usbkey


Reageer

Audio & beeld