De beste iPhone games

12,634 keer bekeken

De beste iPhone games
Met de opening van de iTunes App Store in juli dit jaar kregen gebruikers van de iPhone en iPod Touch voor het eerst officieel de mogelijkheid om extra software te installeren.

Via de App Store zijn er tal van handige applicaties te downloaden, maar het zijn vooral de games die populair zijn. Ook game-ontwikkelaars richten zich steeds vaker op games voor de iPhone, waardoor de iPhone best wel eens zou kunnen uitgroeien tot een belangrijk portable gameplatform. Gadgetfacts geeft je een overzicht van de beste en leukste games die tot nu toe zijn uitgebracht voor de iPhone.

Cro-Mag Rally

Cro-Mag Rally

Ontwikkelaar: Pangea Software Inc.
Prijs: €1,59
Details: In Cro-Mag Rally ben je een naar snelheid hongerende caveman genaamd Brog die door het stenen, bronzen en ijzeren tijdperk racet in primitieve voertuigen zoals de Geode Cruiser, Bone Buggy, Logmobile, Trojan Horse en vele anderen. Brog heeft een primitief wapenarsenaal tot zijn beschikking, variërend van bottenbommen en Chinese flesraketten tot warmtezoekende duiven. In totaal zijn er 9 verschillende circuits en 11 verschillende voertuigen met je iPhone zelf als stuur. De graphics en spelbeleving zorgen voor een hoge replaywaarde, al zou deze nog hoger zijn als er een multiplayer optie zou zijn.

Spore Origins

Spore Origins

Ontwikkelaar: Electronic Arts Inc.
Prijs: €7,99
Details: Van de makers van De Sims kwam de game Spore, waarin je al spelenderwijs de hele evolutietheorie onder de loep neemt. Het spel dat oorspronkelijk voor de PC werd ontwikkeld, geeft je de mogelijkheid om verschillende evolutiefases naar je hand te zetten. Voor de iPhone is de eerste evolutiefase uitgewerkt in de vorm van Spore Origins. Hierin ontwikkel je een meercellig pantoffeldiertje, dat je vooral moet laten eten en zwemmen door een fantasievolle wereld. Het spel wordt volledig bestuurd met de accelerometer van de iPhone en iPod Touch. Wat grappig is aan Spore Origins is dat je niet alleen je wezen kunt aanpassen qua vorm en ledematen, maar ook een eigen foto kunt projecteren op het lichaam van het wezen. Zeker één van de origineelste games voor de iPhone.

Super Monkey Ball

Super Monkey Ball

Ontwikkelaar: Sega
Prijs: €7,99
Details: Dit spel verscheen al op meerdere platformen en blijkt ook zeer geschikt voor de iPhone. Het spelprincipe is simpel: rol het aapje in de doorzichtige bal over het parcours en verzamel daarbij onderweg zoveel mogelijk bananen. Het spel bevat 5 verschillende locaties met elk 11 stages. Super Monkey Ball is een leuk platform game die erg verslavend werkt.

Enigmo

Enigmo

Ontwikkelaar: Pangea Software Inc.
Prijs: €1,59
Details: Enigmo is een uniek 3D puzzelspel waarin je verschillende stromen van vloeistoffen door het level moet leiden. De bedoeling is dat je 40 druppels uit een pot met waterdruppels in een andere pot krijgt en hiervoor kun je allerlei verschillende voorwerpen gebruiken, zoals stootblokken, glijbanen, versnellers of sponsen. Hoe sneller je dit doet, hoe hoger je bonus zal zijn. Grafisch ziet het er goed uit en zelfs als je niet van puzzelen houdt is dit spel zeer de moeite waard.

Real Football 2009

Real Football 2009

Ontwikkelaar: Gameloft
Prijs: €7,99
Details: Real Football 2009 is het eerste echte voetbalspel voor de iPhone en is een zeer uitgebreid voetbalspel, volledig in 3D. Je kunt in het spel spelen met in 198 verschillende voetbalteams, bestaande uit zowel landenteams als clubteams. Qua game modes kun je kiezen uit Cup, League, Penalty Kicks en Training waarmee in totaal 12 bekers te winnen zijn. De besturing van Real Football 2009 vindt plaats door middel van knoppen onderin je beeld en zal in het begin even wennen zijn, maar zeker voor de voetballiefhebbers is dit spel een must have.

Texas Hold’em

Texas Hold'em

Ontwikkelaar: Apple Inc.
Prijs: €3,99
Details: Dit spel is gemaakt door Apple zelf en is één van de vier Texas Hold’em pokerspellen die in de App Store verkrijgbaar zijn. Deze Texas Hold’em bestaat uit 10 levels en is zowel in de portrait als in de landscape mode te spelen. Je begint in een garage en het einddoel ligt in Dubai. De besturing is erg simpel en heb je snel onder de knie. Verder is het spel goed afgewerkt en heeft het mooie graphics.

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

Ontwikkelaar: Vivendi Games
Prijs: €4,99
Details: Crash Bandicoot is natuurlijk een oude bekende van de Playstation en later de X-box en heeft ook zijn weg naar de iPhone gevonden. In dit spel racet Crash tegen zijn vijanden door verschillende banen en in verschillende spelvormen. Zo is er een Story-mode en kun je voor de beker gaan in de Cup-mode. Het sturen doe je door je iPhone te kantelen, gasgeven gaat vanzelf. De houten dozen komen ook weer in dit spel terug, die zorgen hier voor power-ups als je er overheen rijdt. Dit spel speelt erg prettig en biedt genoeg uitdaging om boeiend te blijven.

Bejeweled 2

Bejeweled 2

Ontwikkelaar: PopCap Games Inc.
Prijs: €2,39
Details: De puzzelgame Bejeweled is zeer populair en een versie voor de iPhone kon dus ook niet ontbreken. Via de App Store is een speciale versie van Bejeweled 2 te downloaden die je met het touchscreen speelt. Het doel van het spel is om drie dezelfde icoontjes aan elkaar te linken. Het wisselen en verschuiven van de juwelen gaat bijzonder goed op de iPhone. Een aanrader voor de liefhebbes van puzzelgames.

Brain Challenge

Brain Challenge

Ontwikkelaar: Gameloft
Prijs: €7,99
Details: Spellen om je hersenen te trainen kennen we van de Nintendo DS en zijn sinds de lancering van de App Store ook voor de iPhone verkrijgbaar. De beste tot nu toe is Brain Challenge, waarin je door een charmante dokter geholpen wordt met je training in de onderdelen logica, mathematiek, geheugen, visualisatie en concentratie. Verder is er ook een Stress Training waarin de nadruk ligt op de snelheid waarmee je de puzzelopdrachten voltooit. Al met al een prima hersentrainer deze game.

Tetris

Tetris

Ontwikkelaar: Electronic Arts Inc.
Prijs: €5,99
Details: Wie niet bekend is met Tetris heeft waarschijnlijk überhaupt nog nooit video games gespeeld. Een versie van Tetris is zo’n beetje op ieder game-platform verschenen en de iPhone is dan ook geen uitzondering hierop. Deze Tetris heeft 2 speltypes, Marathon en Magic. Marathon is de klassieke Tetris bestaande uit 15 levels met toenemende snelheid en moeilijkheidsgraad. De Magic-mode biedt kortere doelen en een andere manier van spelen, waarbij je o.a. blokken kunt aanpassen. De besturing gaat via het touchscreen en werkt bijzonder goed. EA heeft Tetris voor de iPhone een goede soundtrack gegeven en van mooie graphics voorzien.

Asphalt 4: Elite Racing

Asphalt 4: Elite Racing

Ontwikkelaar: Gameloft
Prijs: €7,99
Details: Nog een racer voor de iPhone is Asphalt 4 Elite Racing, die vergelijkbaar is met de Burnout-reeks. Een opvallende feature aan dit spel is de optie om via WiFi online tegen andere spelers te spelen. Verder zien de graphics er ook zeer goed uit. Het spel bevat 28 auto’s van merken als Ferrari, Bugatti, Chevrolet Corvette en Aton Martin. Racen kan in 9 verschillende steden, waaronder New York, Dubai en Parijs en doe je door middel van het bewegen van je iPhone. Stuur je liever met je vingers of met een stuurtje op je scherm, dan kun je dit ook instellen. Asphalt 4: Elite Racing is zeer uitgebreid en voor de prijs van €7,99 zeker de moeite waard.

Bubble Bash

Buble Bash

Ontwikkelaar: Gameloft
Prijs: €3,99
Details: Bubble Bash is een zeer kleurrijke puzzelgame die gebasseerd is op een bestaande gameserie genaamd Bust-A-Move. Het doel van het spel is simpel er vergelijkbaar met Bejeweled 2; zorg dat drie bubbels van dezelfde kleur bijelkaar komen en speel ze daar mee weg. Dit doe je door met een honkbalknuppel de bubbels omhoog te slaan. Daarnaast kun je met de accelerometer van de iPhone ook nog eens meer richting geven door je telefoon te kantelen. Bubble Bash biedt met meer dan 100 levels genoeg voor urenlang speelplezier.

Aurora Feint: The Beginning

Aurora Feint: The Beginning

Ontwikkelaar: Danielle Cassley & Jason Citron
Prijs: Gratis
Details: Aurora Feint: The Beginning is een gratis puzzel- en strategiespel gemaakt door twee jonge ontwikkelaars. In eerste instantie lijkt het op Bejeweled, je moet steeds stenen verwisselen zodat drie of meer soortgelijke stenen op een rijtje komen. Kom je een beetje verder in het spel komen er ook strategie-elementen aan te pas door het verzamelen van kristallen en het uitvoeren van opdachten. Hoewel het vooral een puzzelgame is maken de duistere graphics en onheilspellende muziek het echt een bijzonder spel.

Tags: , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 6 keer gestemd, gemiddeld 4.5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld