Samsung Galaxy S20: Gelekte foto’s en alle geruchten en specs tot nu toe

4,862 keer bekeken


Volgende maand zal Samsung tijdens het Samsung’s Unpacked evenement in San Francisco de Galaxy S20 presenteren. Waar we eerder al renders van het nieuwe toestel zagen, lekten er deze week ook foto’s uit. In dit artikel lees je alle geruchten en specificaties over de nieuwste Samsung S20.

De foto’s die tot dus ver zijn uitgelekt wijzen erop dat er drie versies zullen verschijnen van het toestel dat de Galaxy S20 zal worden genoemd (en niet Galaxy S11 zoals eerder werd vermoed). Wat je volgende de geruchten kunt verwachten van deze nieuwe reeks? 5G, meerdere camera’s, een gigantische batterij en super snelle 120Hz schermen.

In tegenstelling tot de Galaxy Fold of de Galaxy Note 10 Plus, zal de Galaxy S20 reeks van Samsung ontworpen zijn om de mainstream aan te spreken en niet alleen voor liefhebbers die op zoek zijn naar de meest geavanceerde of krachtigste smartphones.

De Samsung Galaxy S20 telefoons zijn vooral opmerkelijk vanwege de waarschijnlijke rol die het zal gaan spelen in het brengen van 5G’s hogere datasnelheden naar een groot publiek. Samsung begon in 2019 met het snellere datanetwerk met vier 5G-telefoons – de S10 5G, Note 10 Plus 5G, Galaxy A90 5G en de Galaxy Fold (in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea). Maar nu in 2020 zullen 5G-netwerken wijdverbreid worden en de technologie in de S20 – zoals de Qualcomm Snapdragon 865 – is krachtiger en gestroomlijnder dan de eerste generatie 5G-chips.

Galaxy S20, S20 Pro, S20 Ultra

De exacte namen van de drie Galaxy S20-modellen zijn nog niet onthuld, maar het lijkt erop dat de Galaxy S20 de ‘standaard’ versie zal worden, de S20 Pro of S20 Plus 5G de middelste versie en de S20 Ultra 5G vermoedelijk de meest geavanceerde van de drie wordt.

Hieronder volgen de geruchtenspecificaties, gebaseerd op wat Max Weinbach van XDA Developers lekte:

Galaxy S20 (mogelijke specs)

 • AMOLED-display van 6,2 tot 6,4 inch
 • Camera’s: 12-megapixel, 64-megapixel telefoto met 3x optische zoom, 12-megapixel ultra-breed
 • 10-megapixel camera aan de voorkant
 • 4.000 mAh-batterij
 • Qualcomm Snapdragon 865-processor

Galaxy S20 Pro / Plus (mogelijke specs)

 • 6,7-inch AMOLED-display met 120Hz verversingssnelheid
 • Camera’s: 12 megapixel, 64 megapixel telefoto, 12 megapixel ultrabrede, time-of-flight sensor
 • 128 GB opslag (vanaf)
 • 12 GB RAM
 • 4.500 mAh-batterij met snel opladen van 25 watt
 • Qualcomm Snapdragon 865-processor

Galaxy S20 Ultra (mogelijke specs)

 • 6,9-inch AMOLED-scherm met 120Hz verversingssnelheid
 • Camera’s: 108 megapixel, 48 megapixel telefoto met 10x optische zoom, 12 megapixel ultrabrede time-of-flight sensor
 • 128 GB, 256 GB, 512 GB interne opslag
 • MicroSD-kaart ondersteunt 12 GB of 16 GB RAM
 • 5000 mAh-batterij met optionele 45-watt snellader
 • Qualcomm Snapdragon 865-processor

Op dinsdag 11 februari zal Samsung de S20 officieel presenten in San Francisco’s Palace of Fine Arts. Men vermoed dat tijdens dit event Samsung ook zijn tweede opvouwbare telefoon zal laten zien, die mogelijk de Galaxy Bloom genoemd zal worden. Volgens de geruchten vouwt deze op in een vierkant, net als de Motorola Razr.

Naar alle waarschijnlijkheid kun je na 11 februari de Samsung Galaxy S20 gaan pre-orderen en deze moet daarna binnen enkele weken verstuurd gaan worden.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld