Jabra Sport Headset Review

5,497 keer bekeken

Jabra Sport Headset Corded

De meeste hardlopers lopen tegenwoordig wel met muziek op, die via hun smartphone wordt afgespeeld. Een goede headset of oordopjes zijn hierbij van groot belang, want niks is vervelender als deze steeds uit je oren vallen. De meeste koptelefoons zijn echter helemaal niet geschikt om mee te gaan hardlopen of sporten - de snoeren zijn vaak te lang op ze blijven uit je oren vallen. Jabra biedt hiervoor een uitkomst.

De Jabra Sport Headset Corded werkt slim samen met andere telefoon accessoires. Zo heeft de headset een korte kabel voor sporters die hun smartphone met een sportband bevestigen om hun arm. Houd je deze toch liever gewoon in je broekzak, dan kun je het bijgeleverde verlengkabeltje gebruiken. Persoonlijk houd ik mijn smartphone zelf het liefste vast tijdens het hardlopen, en dan is de korte kabel ook ideaal. Voor andere momenten is het verlengsnoer weer handig.

Uiterlijk

De Jabra Sport Headset heeft met haar gele snoer een opvallend uiterlijk. De snoeren zijn breed, waardoor ze niet snel in de knoop raken. De oortjes zelf zijn ook vrij robust, maar door de ronde vorm vangen deze weinig wind en heb je daardoor niet veel last van suizende geluiden. Wel merkte ik dat de oordopjes alsnog soms uit mijn oor vielen, maar dat is misschien te wijten aan het feit dat ik bij mijn test-exemplaar niet de drie eargels heb ontvangen, waarmee je de headset aan je oren kunt aanpassen. Standaard zouden deze wel meegeleverd moeten worden.

Jabra Sport Headset Cord

Aan het snoer van de headset zit een afstandsbediening waarmee je het volume kunt passen, en tevens een microfoon voor het voeren van telefoongesprekken.

Geluid

Behalve het draagcomfort is het geluid natuurlijk ook belangrijk. Aangezien de Jabra Sport geen in-ear headset is, is de demping van het omgevingsgeluid dus minimaal, wat voor buitensporters wel zo veilig is om het verkeer te kunnen blijven horen. Op het geluid zelf heb ik eigenlijk niks aan te merken, deze klinkt helder, met voldoende bas.

null Pluspunten

- Opvallend design
- Breed snoer
- Volumeregelaar
- Goed geluid

null Minpunten

- Ontbreken van mogelijkheid om nummers over te slaan

De Jabra Sport Headset Corded is o.a. verkrijgbaar bij GSMpunt.nl, waar je tevens diverse accessoires en hoesjes voor je telefoon kunt krijgen.

Tags: , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld