Haal met gadgets het beste uit je smartphone

7,280 keer bekeken

Smartphones en gadgets zijn onafscheidelijk van elkaar. Jong of oud, man of vrouw, bijna iedereen gebruikt wel een gadget voor zijn of haar smartphone. De een geeft de voorkeur aan functionele gadgets waarmee het toestel beter werkt of beter beschermd is, de ander gebruikt gadgets juist om de smartphone uit te breiden of leuker te maken.

Er zijn ontzettend veel verschillende gadgets voor de smartphone. Wij zetten hieronder de beste, handigste en grappigste gadgets op een rijtje.

Gadgets om te bedienen

Je kunt je smartphone op verschillende manieren bedienen met gadgets. Omdat het sneller of handiger is, of gewoon omdat het trendy is.

De stylus pen

Stylus pen

Als je een smartphone met een groot scherm of dikke vingers hebt, is de stylus pen een ideale gadget. Je kunt hiermee het touchscreen van je telefoon feilloos bedienen. Het raakoppervlak van het pennetje is een stuk kleiner dan je vinger, zodat je secuurder te werk kunt gaan. Bij sommige apps zoals de teken-apps kun je eigenlijk al niet meer zonder stylus pen als je gedetailleerd te werk wilt gaan. De stylus pen is daarnaast ook een erg fraaie gadget. Er zijn stylus pennen in allerlei soorten en maten, van chique en zakelijk tot vrolijk en gekleurd.

De smartphone handschoen

Smartphone handschoen

Een grote ergernis onder smartphonegebruikers is dat je het touchscreen van je telefoon niet kunt bedienen als je handschoenen aan hebt. Dit kan in de winter grote ongemakken veroorzaken. Als je even snel dat telefoontje wilt plegen op de fiets, riskeer je bevroren vingers. Gelukkig is hiervoor de smartphone handschoen ontwikkeld. Met deze gadget kun je je telefoon gewoon blijven bedienen en blijven je vingers warm.

Een ´ouderwetse´ hoorn

iVori

Vroeger belden wij nog met een ouderwetse hoorn. Toch is deze manier van bellen nooit helemaal verdwenen. Sterker zelfs, het wordt weer helemaal hip om met een hoorn te bellen.

De iVori is een handset die voor elke niet al te grote smartphone gebruikt kan worden. Je sluit deze combinatie van een houder en een hoorn aan op je smartphone zodat je via de hoorn kunt bellen. Als je wordt gebeld, gaat je telefoon af en kun je hem opnemen door de hoorn van de ‘haak’ te pakken. Als je zelf wilt bellen, voer je gewoon het telefoonnummer in en gebruik je vervolgens de hoorn om mee te spreken. De iVori is een erg stijlvolle gadget die door zijn strakke design een fraaie aanvulling kan zijn in de huiskamer of op kantoor.

Beschermgadgets

De meest gebruikte gadgets zijn de beschermgadgets. Hiermee bescherm je je smartphone tegen gevaren. Gevaren kunnen klein zijn en je smartphone door de tijd heen steeds kwetsbaarder maken maar er zijn ook grote gevaren die je toestel in één klap kunnen verwoesten.

Beschermhoesjes

Beschermhoesjes

De meest bekende beschermgadget is de beschermhoes. Hiermee voorkom je dat je beeldscherm verbrijzelt na een val en zorg je er ook voor dat de behuizing van je toestel geen schade oploopt. Smartphones worden steeds geavanceerder, maar daardoor ook steeds kwetsbaarder. Een grote smartphone als de Galaxy Mega kan echt niet meer zonder een Samsung Galaxy Mega telefoonhoesje. Maar ook de wat kleinere, maar geavanceerde, modellen zoals de Xperia L hebben de bescherming van een Sony Xperia L telefoonhoesje hard nodig.

Een handige gadget is het beschermhoesje waarin een accu zit. Hiermee laad je je telefoon op als deze in het hoesje zit. Zo heb je dus altijd een extra batterij op zak.

Ook de screenprotector is een handige beschermgadget. Deze dunne folie is eenvoudig over het scherm heen te plakken en zorgt ervoor dat er geen krassen op het scherm komen.

De anti-stof plug

Anti-stof plug

Een smartphone heeft minimaal twee ingangen: een ingang om je toestel op te laden en een audiopoort. Deze openingen leiden direct naar de kwetsbare binnenkant van de smartphone. Als hier stof of water inkomt, beschadigt de telefoon van binnenuit en kan het systeem gaan haperen.

Een handige én leuke gadget om dit te voorkomen is een anti-stof plugje. Vooral voor meisjes en kinderen zijn er heel veel leuke plugjes die direct ook als een fashiongadget dienen. Een plugje is een goedkope gadget en je kunt kiezen uit honderden soorten, in alle kleuren en stijlen. Voor meisjes zijn er bijvoorbeeld mooie anti-stof plugjes in de vorm van diertjes, hartjes en knopjes.

Gadgets om uit te breiden

Met gadgets kun je je smartphone omtoveren tot een multifunctioneel apparaat. Zo maak je binnen een handomdraai een navigatiesysteem of een muziekspeler van je smartphone.

Navigatie

Smartphone houder

Als je reist met de auto of met de fiets, kun je je smartphone gebruiken als navigatiesysteem. Sommige smartphones bieden navigatie-apps die kunnen tippen aan ‘echte’ navigatiesystemen. Een smartphone houder is een onmisbare gadget om je smartphone als navigatiesysteem te gebruiken.

Als je met de auto reist, is een smartphone houder voor op het raam handig. Je kunt zo vanuit de bestuurdersstoel goed zicht houden op je smartphone. Als je op de fiets wilt navigeren, dan zijn daarvoor speciale fietshouders die je op het stuur kunt klemmen.

Muziek

Smartphone speaker

De externe speaker is de ideale gadget voor als met je vrienden wilt genieten van de muziek of video’s op jouw smartphone. Smartphones worden dan wel steeds beter, de kwaliteit van het geluid kan voorlopig nog niet tippen aan de audio van een goede speaker. Een speaker geeft een veel zuiverder geluid en geeft bovendien bass.

Hoe meer smartphones er zullen worden geproduceerd, hoe meer gadgets er ook zullen worden ontwikkeld om ons smartphonegebruik handiger, makkelijker en leuker te maken. En, heel eerlijk, smartphones zonder gadgets zijn toch eigenlijk maar saaie dingen?

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld