Beste van twee werelden

4,861 keer bekeken

Dell XPS 12

Door de komst van de tablet en het touchscreen zijn computergebruikers verwend geraakt. Doordat je geen muis meer nodig hebt, kan je extra snel allerlei handelingen uitvoeren op je scherm. Maar kijk ook eens naar het formaat: de tablet is ontzettend dun! Toch zijn er veel mensen die een laptop of pc boven een tablet verkiezen. Dat heeft vooral te maken met het spelen van games, het gebruik van grafische programma’s en tekstverwerken. Dell besloot daarom het beste van twee werelden te combineren! Met de kortingscode DELL haal jij je eigen XPS laptop in huis.

Laptop

De XPS-serie wordt al lange tijd geproduceerd, maar computerbedrijf Dell komt telkens met nieuwe modellen uit. Zo is één van hun laatste projecten de XPS 12, een ultrabook. Het bijzondere van dit product is dat het zowel een tablet als een laptop is. Hoe dat kan? De computer bestaat in principe uit twee onderdelen: een touchscreen en een toetsenbord. Je kunt het scherm onafhankelijk gebruiken, maar ook in combinatie met het toetsenbord. Dankzij een ingenieus systeem maak je van je laptop in één beweging een tablet. Het toetsenbord is dan verdwenen onder het scherm! Maar hoe zit dat dan met het gewicht? Met een toetsenbord én een scherm, dat zou toch een stuk zwaarder moeten zijn dan een enkele tablet? De computer weegt nét iets meer dan anderhalve kilo, waarmee het toch minstens twee keer zo zwaar weegt als de tablet. Maar desalniettemin is anderhalve kilo bijna niks, dat draag je eenvoudig in je tas mee.

Specificaties

De XPS 12 Ultrabook van Dell heeft wel iets meer in zijn mars dan een standaard tablet. Zo komt deze met processor Intel® Core™i5 of i7 en krijg je 8 GB Channel DDR3-geheugen. De harde schijf is maar liefst 256 GB groot. De laptop heeft als besturingssysteem Windows 8 Pro, die allerlei toepassingen hebben verbeterd zodat de aanraakervaring verbeterd is. Het scherm is 12,5 inch en in Full HD en wordt aangevoerd door videokaart Intel® HD grafische 4000 oplossing. Dit product van Dell kan wel eens een revolutie betekenen op het gebied van computers. Zo lang is de XPS 12 nog niet op de markt, maar de geluiden van gebruikers zijn in ieder geval positief.

Tags: , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld