Beste apps als tweede scherm tijdens het televisie kijken

3,660 keer bekeken

Beste apps als tweede scherm tijdens het televisie kijken

Een serieus televisie programma telt tegenwoordig niet meer mee als het programma geen eigen app heeft. Programma’s als Wie is de Mol, So you think you can dance en natuurlijk The voice of Holland hebben allemaal een eigen app waardoor het kijken naar de programma’s veel interessanter en relevanter wordt. In dit artikel worden een aantal leuke apps besproken die je als tweede scherm kan gebruiken tijdens het televisie kijken.

1. Ziggo App

Voor klanten van Ziggo die zowel internet als digitale tv afnemen heeft Ziggo een app ontwikkeld waarmee je op je tablet live televisie kan kijken. Heel erg handig als je verschillende kanalen tegelijk in de gaten wil houden of wanneer je vriend(in) wat anders wil kijken dan jij!

2. Remote.ly

Remotely.tv biedt als eerste een tweede scherm voor alle TV-zenders. De website bekijkt wat er op TV is en vindt daar automatisch extra informatie bij. Via automatische matching met contentbronnen, waaronder Wikipedia, ziet de kijker meteen achtergrondinformatie, Tweets en apps voor de TV-programma’s van alle populaire Nederlandse TV-zenders. Zo krijgt een film of een serie ineens een veel diepere betekenis!

3. Sidekick

Deze app is gemaakt door Eredivisie Live en is er voor om je een beter inzicht te geven in de voetbalwedstrijden die zij uitzenden. Sidekick heeft een tijdlijn met een live overzicht van alle hoogtepunten uit de wedstrijd en statistieken. Verder geven heatmaps aan op welke positie in het veld de spelers in balbezit zijn. Een windroos geeft aan in welke richting de passes plaatsvinden en de site toont waar de schoten op doel gericht waren. Daarnaast worden alle feiten en cijfers van spelers bijgehouden, waardoor je spelers met elkaar vergelijken.

4. Twitter

Kijkers zijn zelf begonnen om over allerlei programma’s te twitteren. Zo zijn er allerlei hashtags ontstaan die nu vaak onlosmakelijk verbonden zijn met bepaalde programma’s. Zoals #dwdd (De Wereld Draait Door), #tvoh (The Voice Of Holland) en #widm (Wie is De Mol). Oftewel, wij als kijkers hebben er zelf voor gekozen om de televisie (oude media) te vermengen met onze tablets (nieuwe media). Het volgen van deze hashtags kan je veel extra informatie uit de eerste hand opleveren over de programma’s die je aan het kijken bent.

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld