Nuance lanceert nieuwe versie Swype-toetsenbord

3,141 keer bekeken

Nuance Communications lanceert vandaag een nieuwe versie van het populaire Swype-toetsenbord. De nieuwe versie combineert vier technologieën om tekst in te voeren op een mobiel apparaat, waarbij diverse technologieën van Nuance, zoals spraakherkenning van Dragon Dictation, XT9-technologie voor ‘predictive text input’ en uiteraard Swype zelf naadloos met elkaar zijn verweven. Bovendien stelt het toetsenbord zich nu nog beter in op de individuele gebruiker: iedere keer dat je er tekst mee schrijft, swypet of inspreekt, wordt het weer wat slimmer.

De nieuwe versie van Swype is op vele punten verbeterd. Dit zijn de belangrijkste:

Woorden voorspellen

Swype is zeer goed in het voorspellen van het volgende woord dat iemand wil invoeren. Daarvoor baseert het zich op de combinaties van specifieke woorden die de gebruiker eerder invoerde. Dus hoe vaker je Swype gebruikt, hoe beter het wordt.

Combinatie van spraak- en tekstwoordenboeken

Iedere Swype-gebruiker krijgt een persoonlijk woordenboek en ieder nieuw woord dat je via het toetsenbord invoert, wordt daar aan toegevoegd. Dit geldt zowel voor geschreven als ingesproken woorden, en zowel voor e-mails en sms-berichten als andere teksten. Deze toevoegingen worden meteen verwerkt in een zogenaamd ‘unified language model’, zodat je die woorden nadien probleemloos kunt inspreken of schrijven, hoe ongebruikelijk ze ook zijn.

Downloadbare taalmodules

Swype ondersteunt nu meer dan 55 talen - waaronder Nederlands - die rechtstreeks vanuit het toestel kunnen worden gedownload.

Vier-in-één

De nieuwe versie van Swype biedt vier inputmogelijkheden in één toetsenbord. Je kunt uiteraard nog altijd swypen, waarbij je je vinger op de eerste letter van een woord plaatst en dan naar elke volgende letter sleept. Daarnaast kun je woorden intoetsen, wat aanzienlijk sneller gaat dankzij de ‘predictive text input’-technologie. Een derde mogelijkheid is het inspreken van tekst nadat je op de Dragon-knop hebt geklikt. En tenslotte kun je met je vingertoppen ook letters, woorden en symbolen schrijven. Bovendien kun je midden in een bericht van inputmethode wisselen, afhankelijk van wat je op dat moment het handigst vindt.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld