Asus Eee PC 901 Review

11,828 keer bekeken

Asus Eee PC 901

Asus heeft een grotere en betere versie van zijn populaire Eee PC uitgebracht, de Asus Eee PC 901. Ondanks een grotere harddisk, verbeterde processor en hogere resolutie is het nog steeds een zeer gebruiksvriendelijke en compacte mini-laptop met weinig gewicht. Met functies als WiFi, Bluetooth en een ingebouwde 1.3 megapixels webcam is de Asus Eee PC 901 zeer geschikt voor op reis.

Hardware

In het hart van de nieuwe Eee PC ligt Intel’s nieuwe Atom processor die is geklokt op 1.6GHz en het werkgeheugen bedraagt 1GB DDR2 (uit te breiden naar 2GB). De harddisk is 12GB, daarnaast is er een SD/MCC-slot en heeft de laptop 3 USB poorten. Door de 6 cells batterij is de gebruikstijd zeer goed, zo’n 4,5 uur onder ideale omstandigheden.

Asus Eee PC 901

Groter beeldscherm

De meest opvallende verandering van de Asus Eee PC 901 ten op zichte van zijn voorgangers is waarschlijk wel het beeldscherm. Deze is van een 7 inch beeldscherm vergroot naar 8.9 inch. Dit heeft Asus bereikt door de speakers van de zijkanten van het scherm te verplaatsen naar de onderkant van de laptop. Hierdoor is een schermresolutie mogelijk van 1024 x 600 pixels.

Software

Het besturingssysteem van de Eee PC 901 is Windows XP Home. Verder wordt de laptop standaard geleverd met Open office, Firefox, Skype, Messenger, live software, WinDVD en nog een aantal overbodige programma’s van Asus zelf.

Asus Eee PC 901

Conclusie

De Asus Eee PC 901 is er flink op vooruit gegaan ten op zichte van de Eee PC 900, met name de accuduur is een stuk beter geworden. Ben je onderweg en wil je even internetten, je mail checken of een aantekening maken, dan is deze laptop zeker de moeite waard. Ben je van plan om hele dagen te werken op de laptop, dan is de Eee PC 901 niet aan te raden omdat het toetsenbord wel wat aan de kleine kant is.

null Pluspunten

- Compact
- Goede accuduur
- Snelle Intel-Atom processor

null Minpunten

- Klein toetsenbord
- Relatief duur

Tags: , , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 2 keer gestemd, gemiddeld 4.5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld