PlayStation Vita onthuld door Sony

4,205 keer bekeken

Sony heeft tijdens de E3-persconferentie afgelopen nacht de uiteindelijke naam van de Next Generation Portable onthuld: de PlayStation Vita. ‘Vita’ staat volgens Sony’s topman Kaz Hirai voor ‘leven’, en daarmee duidt het op de rol die het apparaat moet spelen in het leven van gamers.

De PSVita krijgt zoals verwacht zowel een 3G- als WiFi-model. Het WiFi-model kost 249 euro, het model dat ook 3G-ondersteuning heeft kost 299 euro. De PSVita zal in de winter op de markt worden gebracht.

Met de PSVita introduceert Sony de Near-functionaliteit, waarmee spelers met anderen om hen heen kunnen spelen of elkaars trophies kunnen bekijken.

Ook kent Sony’s nieuwste handheld cross game-chat, waarmee spelers met elkaar kunnen chatten, zonder dat ze dezelfde game aan het spelen zijn. Deze functie ontbreekt momenteel nog bij de PlayStation 3.

Meer dan 80 games voor de PSVita

Sony heeft verder bekend gemaakt dat er zo’n 80 games in ontwikkeling zijn voor de PSVita. Hieronder bevinden zich o.a.: Uncharted: Golden Abyss, WipEout 2048, een BioShock-game, Street Fighter X Tekken, Modnation Racers, LittleBigPlanet, Super Stardust Delta, Virtua Tennis 4 en Dynasty Warriors.

Tags: ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld