Sony HD camcorder met verwisselbare lens

5,700 keer bekeken

Sony NEX-VG10

Sony viert de 25ste verjaardag van haar Handycam-productlijn met de aankondiging van de NEX-VG10 HD camcorder, ‘s werelds eerste consumenten camcorder met verwisselbare lenzen en de eerste Handycam camcorder met een extra groot Exmor APS HD CMOS-sensor-functie.

Het nieuwe toestel van Sony is uitgerust met dezelfde Exmor APS HD CMOS-sensor die gebruikt is in de “NEX-5” en “NEX-3″ digitale camera’s en is tevens verenigbaar met de high-grade “E-mount”-reeks van kleinere, lichtere objectieven geoptimaliseerd voor video-opnamen met een stille werking en AF. Veel “A-mount” verwisselbare objectieven die worden gebruikt door de bestaande alpha Sony DSLR camera’s lineup zijn ook te gebruiken via een mount adapter (afzonderlijk verkrijgbaar), met inbegrip van bekroonde Sony G-lenzen en Carl Zeiss lenzen.

Verbeteringen

De Sony NEX-VG10 krijgt diverse verbeteringen als het gaat om filmen. Zo is er een forse stereomicrofoon, aansluit­mogelijk­heden een externe microfoon en koptelefoon en krijg je een elektronische zoeker met 16:9-breedbeeldverhouding en 1.152.000 beeldpunten. Ook filmt de NEX-VG10 met hogere bitrate, maximaal 24Mbps in AVCHD 1920×1080i, bij 60 beelden per seconde.

Controle

In tegenstelling tot de NEX-5 en NEX-3 krijg je bij de NEX-VG10 volledige handmatige controle over de videobeelden. Sluitertijd, diafragma, iso-waarde en witbalans zijn naar eigen inzicht in te stellen. Ook is de limiet van 30 minuten per ‘clip’ verdwenen. Opnames kunnen zo lang zijn als de batterij en geheugenkaart toestaan. Sony geeft 415 minuten op voor de NP-FV100 Lithium-batterij.

Fotofuncties

Hoewel de NEX-VG10 gericht is op video, blijft de camera in de basis dezelfde fotocapaciteiten als de NEX-5 en NEX-3 behouden. De sluitertijd varieert van 30 seconden tot 1/4000e. Het iso-bereik loopt van 200 tot 12800 en ook de HDR-modus is beschikbaar. Ook krijgt de NEX-VG10 een standaard hotshoe-aansluiting, voor een externe flitser. Ook is er een tweede ‘cold shoe’ aanwezig, als houvast voor accessoires als externe microfoons.

Vanaf september zal de NEX-VG10 beschikbaar zijn voor ongeveer 2000 euro.

Tags: , , , ,

SlechtMatigOKGoedGeweldig
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld