RIM’s BlackBerry Storm op komst

4,801 keer bekeken

BlackBerry Storm

Het Canadese bedrijf Research In Motion (RIM) heeft vandaag de BlackBerry Storm aangekondigd. Deze fraaie smartphone zal volgende maand exclusief via Vodafone verkrijgbaar zijn. De BlackBerry Storm is RIM’s eerste touchscreen telefoon en wil zich daarmee vooral op de consumentenmarkt gaan richten, waarbij dit voorheen voornamelijk de zakelijke markt was. Met onder andere een uniek aanraakscherm moet het zich gaan onderscheiden van bijvoorbeeld de Iphone.

Het bijzondere van dit ‘ClickThrough’-scherm is dat je het echt moet indrukken om een knop te gebruiken. Bij een aanraking wordt de knop of tekst alleen geselecteerd. Dit zorgt er voor dat je minder snel per ongeluk op een knop klikt.

Het scherm van de Storm is 3,26 inch groot en heeft een resolutie van 480 x 360 pixels. Het is verder uitgerust met een full-HTML internetbrowser, de mogelijkheid om Word, Excel en PowerPoint bestanden te bewerken, Bluetooth 2.0, 1 GB intern geheugen, een microSD/SDHC-slot (maximaal 16GB), een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, automatische oriƫntatie- en omgevingslichtsensoren, een 528MHz processor, GPS en een 3,2 megapixel camera met flitser. De mediaplayer kan o.a. mp3, aac, wma, mpeg4 en wmv bestanden afspelen.

De batterij zou zo’n 15 dagen mee moeten gaan op stand-by en zo’n 5,5 uur tijdens het bellen via een GSM of CDMA network. Over de prijs is nog niks bekend.

Foto’s:

BlackBerry StormBlackBerry StormBlackBerry StormBlackBerry Storm

Tags:

SlechtMatigOKGoedGeweldig (Er is 2 keer gestemd, gemiddeld 4.5 sterren)
Loading ... Loading ...


Reageer

Audio & beeld